Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 25 maart 2013

Granny Square tas

Vanmorgen heb ik me weer opgesloten met mijn heerlijke boekhouding. Daar word ik net zo ijzig van als het weer (heb je een idee?). Gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde want als ik dit elke dag moest doen werd ik knettergek. Echt waar. Ben je een hele morgen aan het inboeken en kom je ergens 22 cent tekort. 22 cent !!!! En niet kunnen vinden....

En nu heb ik weer wat afgerond en mag ik van mezelf weer even bloggen, een soort beloning. (Als je jezelf niet kietelt - lach je nooit)

Vorig jaar rond deze tijd maakte ik deze Granny Square tas.



Als je nog niet zo heel veel ervaring hebt met haken is dit een ideaal project! Het originele patroon vind je op Ravelry (Engels), maar met de beschrijving op mijn blog kom je er wel uit. Ook Joke maakte een hele duidelijke beschrijving. Je kunt de tas helemaal maken zoals je dat leuk vindt, een andere kleur maakt een heel andere tas!

Felle kleurtje van Joke


Een romantische van Jitske



Vrolijk van Mamouna


Deze van Eclectic Gipsyland blijf ik ook zo mooi vinden!

Sac

Eén tip: zorg dat je aan de zijkanten genoeg mindert! Misschien zelfs meer minderen dan het patroon heeft voorgeschreven, want anders kun je wel erg makkelijk in je tas grijpen.... of zet aan de zijkant een paar stevige drukkers!

De schattige puff-bloemetjes die op de tassen zitten vind je hier!

Daisy

Zo, genoeg geblogd - ik duik de boeken weer in.....bleh!

9 opmerkingen:

  1. Hey jeanet, daar achter je boeken, valt niet mee hè. Ik heb vandaag een luierdag, dus zit lekker te bloggen. Maar deze tas vind ik echt super, ik heb 'm al verschillende keren voorbij zien komen. Allemaal mooi! Na pasen ga ik beginnen, maar ik zou het zo leuk vinden als er een paar mee zouden doen, gezellig. Misschien mogen we jou vragen stellen, als we er niet uitkomen? Succes met je administratie en bedankt alvast voor het patroon. Groet mariet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Natuurlijk mag je altijd vragen stellen. De tas is verrassend eenvoudig!
      Groeten,
      Jeanet

      Verwijderen
  2. Wat super leuk!
    Bedankt voor de tip.
    Groetjes Miriam

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ohh.. wat een leukjes!! En.. heb je je 22 cent?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hij is inderdaad echt leuk om te maken. Ik heb hem vorig jaar gemaakt met het patroon van Joke. Ik heb er drukkers opgezet. Leuk dat je hem nog een keer laat zien.
    Groetjes Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Sooo l♥vely bags!! Can't decide for one, they are all gorgeous :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De onderste tas van eclectic vind ik erg mooi!
    Voor de bloemen is phildar taiga gebruikt!
    Nu is mijn vraag, heeft u enig idee met welk garen de tas, de granny gehaakt is?
    Groet, Monique

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Geen idee, ik verkoop geen Phildar-garens. Maar misschien eens doorklikken naar haar blog en dan vragen in je beste Frans...????
      Succes!

      Verwijderen
  7. die granny tassen blijven leuk om te maken, heb er al verscheidene gemaakt! dank je voor het linken naar mijn blog !!!! groetjes joke

    BeantwoordenVerwijderen