Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 11 maart 2013

Afrikaans bloemetje

Bwah! wat koud!!! De koters zijn naar school - we moesten weer even zoeken naar de wanten en dassen. Het ziet er grijs uit buiten, het enige groen zijn de groen-uitgeslagen tegels van ons op het noorden gelegen tuinterrasje. De pasgeplante viooltjes zien er heel zielig uit (maar redden het wel, hoop ik). Een verdwaalde sneeuwvlok dwarrelt naar beneden. We hopen nu maar dat het de laatste speldenprik van de winter is...

Tijd voor wat vrolijks. Het Afrikaanse bloemetje is een van mijn favorieten. Met het kleine motiefje kun je van alles maken. Zoals dit geweldige kussen:


Ideaal om ook restjes op te maken. Je vind een goede stap-voor stap beschrijving met foto's bij Heidi Bears (Engels) en een Nederlandse vertaling bij Karin aan de Haak. Het originele patroon komt uit een  Zuid-Afrikaans tijdschrift, Sarie, waar het patroon omschreven wordt als "Gehekelde  blommetjie met 6 kante".

Kleur is hier ook weer erg bepalend, kijk maar naar dit dekentje.



De toepassingen zijn eindeloos. Pimp je bureaustoel, bijvoorbeeld!


Wil je weten hoe je een half Afrikaans bloemetje haakt? (Wel zo handig bij vierkante projecten)
Kijk dan eens hier!


10 opmerkingen:

  1. Kleur doet een hoop en met die kou nog even volhouden gr marloeskreatief

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben het helemaal met je eens, ik ben ook verliefd op deze bloem. Dat kussen is trouwens prachtig van kleur! ......En een nieuw project is geboren. Gr. Mariet

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Super leuk, je hebt mij op een idee gebracht ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Superleuke bloemetjes!

    Check : Op mijn To Do List!

    Groetjes Ingrid.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtig hè! Ik moet inderdaad een nieuwe overtrek maken voor mijn bureaustoel, maar het lijkt ma van stevige stof toch een stuk minder kwetsbaar.
    Dat bovenste kussen... zo mooi in die kleurstelling!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Vrolijk al die kleurtjes, ik ben ook bezig met 6kantjes. Heerlijk toch !!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuke ideetjes alweer Jeanet, waar blijf je ze steeds weer vinden voor ons? En zo vrolijk, hebben we echt wel nodig, hier ziet alles alweer wit, bah, ben de kou en de winter beu!
    groetjes, rita

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wow, wat zijn ze mooi he? Kleur doet inderdaad wel veel met dit patroon. Ik blijf het geweldig vinden.

    Jullie vallen ook weer lekker in de prijzen he, met al die sneeuw!
    Nog even doorbijten dan maar. We hebben toch even aan de lente kunnen ruiken ;)

    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen