Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
woensdag 6 maart 2013

Onvoorzien...

Soms heb ik niet helemaal in de gaten hoeveel mensen mijn blog lezen...en dat die mensen vaak hetzelfde mooi vinden als ik!

Dus kon het gebeuren dat ik - 1 dag nadat ik er over blogde - nauwelijks nog van dat mooi filigran-garen in de kast heb liggen. En ik ook een heleboel mensen die me er over mailen heel even moet teleurstellen, het is al bijna op!!


Maar niet getreurd, ik heb al snel bijbesteld. Dus met wat geluk is het er weer volgende week, en gelijk maar wat nieuwe kleuren erbij gedaan....wordt vervolgd!

En ik heb natuurlijk nog heel veel andere leuke garens liggen, hè!! Wat denken jullie van deze omslagdoek? Johanna maakte deze als variant van de Leftie waar ik eerder over blogde!


Het is moeilijk om de goede kleuren te fotograferen, de sjaal is gemaakt van 1 bol Invicta Color, kleur 964 en 1 bolletje effen paarse sokkenwol.
Het patroon is hetzelfde als van de Leftie, maar in plaats van alleen maar recht te breien maak je een gaatjes patroon door telkens 2 steken samen te breien en dan een omslag te maken (en op de teruggaande naald alles averecht te breien. Als je deze sjaal wilt breien is het handig om te weten hoe je de leftie breit en het principe van de blaadjes te oefenen.

4 opmerkingen:

 1. Wow zeg, wat een prachtige kleuren! Erg mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is toch super dat je filigran garen al weer bij besteld moet worden... het is prachtig garen en jij verstuurt het op zo'n prettige manier. Trouwens de Lefti sjaals zijn geweldig en je hebt er zo weinig van nodig voor het schitterende resultaat. Ik kan niet alles doen, maar het lokt wel......
  Fijne dag en groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh jee, dacht ik. Over ong 2 weken ben ik weer in zeeland en dan wil ik die filigran graag zien (en hebben ;-)]. Maar gelukkig is er nieuwe voorraad onderweg!
  Johanna heeft echt een prachtige sjaal gemaakt. Weer met het mooie Invicta colour zag ik. Nog één om te onthouden.
  Groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is zo'n lefti sjaal leukkkkk. Maar mijn breivermogen is niet zo heel groot. Zoiets is vast ook wel te haken?? Weer iets om naar op zoek te gaan!

  groetjes,Peet

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...