Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

**************************************************


zondag 10 maart 2013

Linnensteek

Wil je eens wat nieuws proberen? Probeer eens de linnensteek! Niet moeilijk en een bijzonder effect:


Ik vond deze afbeeldingen op Ravelry, maar je kunt er je eigen draai aan geven!

Een paar voorbeelden (alles van Ravelry geplukt!)


Het lijkt net alsof het geweven is en niet gebreid. Deze sjaals zijn in de breedte gebreid, dus heel veel steken op een rondbreinaald gezet (zoveel als de lengte van de sjaal). Dat hoeft natuurlijk niet, je kan ook de breedte nemen! 


Ook eens uitproberen? 
Hier vind je een Nederlandse beschrijving!


In effen kleur gelijk een heel ander effect! (Ik ga voor de kleurtjes - prachtig met gemeleerd garen!)
Liever een kleiner projectje? Bijv. deze tas?


of een kussen??


Nog een (engelstalig) filmpje!


11 opmerkingen:

 1. erreg mooi, maar zóveel (extra) werk....!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toevallig afgelopen week deze steek uitgeprobeerd voor een vaatdoekje. Heel geschikt daarvoor, omdat het dicht breiwerk is.
  Het neemt wel héél veel garen op en het gaat niet snel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben de sjaal aan het maken. Het wordt zo mooi en dat vindt ik het extra werk wel waard! Ik ben hem aan het maken op een rondbreinaald met 750 steken en wissel elke 2 naalden van kleur met sokkenwol in allerlei kleuren zowel effen als gemeleerd.
  Groetjes Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie werkstukken, maar ik houd het maar bij echte geweven sjaals, kussens en tassen. Dat is mijn hobby zoals je weet.
  Groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Er leuk, het lijkt veel op de steek die ik voor mijn grijze vest gebruikt heb. Daar deed je de slipstich alleen in de heengaande naald. Dank Jeanet voor deze uitleg!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk!! Ik heb het gepind, want dit wil ik toch een keer uitproberen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi,het patroon van Ravelry gelijk maar opgeslagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie shawl en wat een aparte techniek. Ik heb hem direct in mijn favorieten gezet want sinds mijn Christel Seyfarthshawl ben ik gek op het breien met de rondbreinaald. Maar misschien ga ik er ook wel kussens van maken. Ik weet het nog niet, ik zie zoveel leuks bij je langs komen! Dank je wel voor iedere keer weer die inspirerende berichten.
  Groetjes weer.
  Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtige sjaal, het lijkt inderdaad wel geweven. Handig dat demonstratie filmpje, dank je wel! Dat ga ik beslist een keer uitproberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ziet er id geweven uit. Mooi!!!

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...