Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 14 maart 2013

Geboortekrans

Toen ik mijn lentekrans aan de voordeur hing (juist, toen het wéér winter werd...) bedacht ik dat het idee ook leuk was voor bijv. een geboortekrans. Van het een komt het ander, je kent het wel!

Tadaaaah:




Het idee is zoooo simpel.........

Wat heb je nodig? 
Een krans van stro, een paar stroken stof in de kleur die je wilt gebruiken, een bolletjes katoen, bijv. Catania, een haaknaald (ik ben fan geworden van de Knit Pro haaknaalden) en een bolletje sprietjesgaren.

Wikkel eerst de strook stof om de krans. Het heeft 2 voordelen om eerst stof te nemen voor je met het garen gaat wikkelen. Het stro is verborgen en prikt niet meer door je garen heen en de krans neemt gelijk de kleur aan die je wilt, zodat je aan 1 bolletje sprietjesgaren meerstal genoeg hebt.


Wikkel vervolgens het sprietjesgaren om de krans. Trek goed aan en probeer zo goed mogelijk te verdelen.


Ik had genoeg aan 1 bolletje, als je een grote krans gebruikt of geen stof hebt gewikkeld heb je er misschien 2 nodig om de krans helemaal te bedekken.


Vervolgens haakte ik de vogeltjes. En kon niet meer stoppen... Ik gebruikte het patroon van Garnstudio en haakte met Catania op nld. 3. Maar bij Sparkelz vind je ook een dergelijk patroon. Je kunt naar smaak variëren met kleur, grootte, snaveltjes en vleugeltjes...


Voor de blauwe krans gebruikte ik toch het vogeltje van wat donkerder blauw, ik vond dat iets pittiger. Vervolgens ga je je krans nog wat versieren met knopen, lintjes, wat je maar mooi vindt!




De resterende vogeltjes krijgen nog wel eens een andere bestemming. Voorlopig kijken ze naar buiten bovenop het kweekkasje, wachtend op warmere tijden.


En ik?
Ik heb al weer wat anders onderhanden....



9 opmerkingen:

  1. Ze zijn enig Jeanet! En die vogeltjes zien er zo knuffelig uit! daar wordt elk kind blij van!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jij hebt duidelijk last van lentekriebels Jeanet en je zit weer boordevol inspiratie! En wat een origineel idee van die geboortekrans, ik had zo een halloweenkrans gemaakt vorig jaar en ook met Kerstmis had ik er zo 2 gemaakt en dacht nu met pasen ook zoiets te maken, maar dit is super! Weer eentje om te onthouden :)
    groetjes, rita

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ze zijn echt prachtig!

    En natuurlijk een superleuk idee.

    Groetjes Ingrid.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Waar haal je toch alke tijd vandaan? Maandag was de krans nog in een beginstadium en nu al af. Ik vind ze hartstikke tof!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een leuk idee! Mijn doos met kraamcadeautjes is bijna leeg, dus wie weet.

    BeantwoordenVerwijderen