Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************


zondag 27 mei 2012

Zomer in Zeeland - 2

Nou, nog eventjes dan! De caketjes staan nog in de oven (was ik vergeten te bakken), dus ik heb nog even tijd om een verslagje te doen van de dag.

Vanmorgen kwam inderdaad de stoet met oude tractoren over de Markt. Dat was leuk om te zien! Er kwam werkelijk geen einde aan de stoet met pruttelende, hoestende en af en toe flink verende tractors.


Ze kwamen allemaal langs mijn wild-brei-paaltje wat nog steeds staat!


En we hadden de eerste file ooit in het Marktstraatje...


Het waren er écht heeel veeel ! Maar leuk om te zien...

Ik had het vanmiddag ook wel bekeken met het werk-dat-nooit-klaar-is. We sloten de winkel bijtijds, en ik maakte de voorbereidingen voor een lekkere barbeque in de moestuin, en daar was het weer heerlijk toeven. In de lucht zweefden hele oude vliegtuigen (het was donateursdag van Wings to Victory op het vliegveld), en in de tuin beloofden de planten weer een heerlijk oogst dit jaar.
De kinderen vermaakten zich op de bank (vroeger heette dat "hangen en wurmen", nu heet dat chillen)Het prille begin van de kersen


Manlief maakte de lekkerste kebabjes - niemand kan dat beter!

Het avondlicht maakte alles nog mooier dan het al was. In de wei waren een aantal weidevogels bezig hun kroost te verdedigen tegen een buizerd (geloof maar dat ze dat luidruchtig en met verve deden!!), en ik genoot van het gras dat zo mooi bloeide (nee, ik heb dus geen last van hooikoorts). Heb je bloeiend gras wel eens van heel dichtbij bekeken? Zo veel variatie en zo mooi!Als kind al plukte ik pluimpjes gras om ze in kleine borrelglaasjes in de vensterbank te zetten. Nee, dat is geen "vuulte"!! (= onkruid, voor de niet-Zeeuwen)


Nog een laatste rondje over de dijk.....en dan naar huis.


Het zonnetje ging onder, een heerlijke dag!

Ik wens jullie een hele fijne Pinksteren, ik meld me pas maandag-avond weer!
(El Greco - The Pentecost - 1596-1600)
6 opmerkingen:

 1. Oh, wat een heerlijke dag hadden jullie!! Ik zit helemaal mee te genieten, het lijkt wel of je op vakantie bent geweest!! Neem maar lekker even time-out hoor, deze twee prachtige vrije dagen zijn nu helemaal voor jou en je gezin!! Veel plezier Jeanet, tot gauw!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er uit als een heerlijke dag zeg! Geniet van het mooie weer deze vrije dagen Jeanet!
  Heel veel groetjes, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind dit wel een mooie opmerking: vuulte is een plant die staat op een plek waar je hem niet hebben wil.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijk blogje heb je weer gemaakt: echt lekker meegenieten met al die leuke en mooie dingen. Prachtige foto's van het gras: je hoeft niet ver te zoeken naar wat moois....

  Geniet van deze heerlijke zomerse dagen. Het is je gegund!

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 5. een en al gezelligheid! En heerlijk toch Chillen, ga ik ook zo doen!ha,ha!
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...