Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
donderdag 24 mei 2012

Vol

Mijn hoofd is vol.
Dat heb je wel eens. Vanavond hadden we weer vergadering met de Denktank en we hebben nog even zitten nagenieten van de geweldige foto-sessie van zaterdag en alle publiciteit er om heen, maar nu moeten we snel verder. De reacties alleen al na het maken van de foto-reportage waren zo positief dat we snel aan de slag gaan met het vervolg. Uiteraard horen jullie het wel! Op de site van de Gemeente Middelburg vinden jullie nog dit leuke artikel.

trui arnemuiden

Ondertussen heb ik maar weinig gehandwerkt, het lukt me gewoon niet om iets af te maken. Ik verheug me dan ook op een paar zonnige Pinksterdagen waarin we een beetje kunnen bijkomen. Maar ik heb de laatste week zoveel leuke dingen gezien dat ik het blog nog wel vullen kan, hoor!

Deze sjaal is gemaakt met een guimpevork. Guimpen is een heel oude techniek, waarbij je lange slingers maakt die je weer aan elkaar haakt.Geweldig mooi, he? Je krijgt een mooi open effect, want een beetje op kant lijkt. Op het weblog van de Paradijsvogel kun je er ook iets over vinden! Een guimpevork is verstelbaar, zodat je zelf de breedte kunt bepalen van je slingers.


Op het blog van de Handwerktuin vind je een tutorial van een geguimpte sjaal (h'm, raar woord als je 't zo schrijft)

4 opmerkingen:

 1. leuke techniek, maar lijkt me niet makkelijk om te doen... wel ideaal voor een sjaal, mss toch eens kijken ?
  Greetz Mamouna

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te doen hè, dat guimpehaken! Je hebt er een prachtige sjaal mee gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het guimpen én het bezemsteelhaken nog nooit gedaan. Daarom vraag ik mij af: is het uiteindelijke resultaat heel verschllend? Het lijkt me dat zo'n sjaal met beide technieken kan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bezemsteelhaken is echt niet moeilijk, ik zal het meenemen op de breiclub!
   Je kunt inderdaad de technieken door elkaar gebruiken, hoewel de gereedschappen heel verschillend zijn.

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...