Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 15 mei 2012

Kussen met streepjes

Blogde ik deze week nog over dit kussen met effect, Hermine liet er geen gras over groeien en kocht een paar bollen sokken wol en kijk wat ze ervan maakte:


Geweldig, he?

Zo leuk dat ieder zijn eigen draai er aan geeft! Ze maakte overigens het patroon nog eenvoudiger èn mooier want ze maakte 4 gelijke vierkantjes (dus niks geen meerderen en minderen, en geen zijnaden!!)

En kijk hoe mooi ze de achterkant afwerkte:


Omdat dit kussen alleen in ribbel wordt gebreid is dit echt ook geschikt voor beginners. Even opletten bij het in elkaar zetten je hebt een schitterend kussen - en fijn  maken in je eigen kleuren.

Kijk op het blog van Hermine voor dit kussen: http://herminesplace.wordpress.com/2012/05/15/kussen-gebreid-knitted-pilow/ , maar zeker ook voor andere creatieve dingen!

2 opmerkingen: