Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 2 mei 2012

Vis !!

Mijn hoofd tolt nog een beetje na van een hele leuke avond in internationaal gezelschap.

Arnemuiden staat komende jaren als kleinschalige visserijgemeenschap volop in de belangstelling van diverse buitenlandse universiteiten. Het vissersdorp vormt het demonstratieproject van het Europees programma GIFS (Geography of Inshore Fishing and Sustainability ofwel Geografie van kustvisserij en duurzaamheid). (Deze mooie volzin bedacht ik niet zelf, maar komt van de website van de Gemeente Middelburg waar je nog meer informatie kunt vinden.)

Ik was (met een aantal anderen) uitgenodigd om (tijdens het nuttigen van o.a. vis, garnalen en zeekraal) als "local" en lid van de denktank wat te vertellen over Arnemuiden. En het is natuurlijk ook bijzonder dat ons dorp (pardon, stad!) al meer dan een eeuw niet meer aan open water ligt en nog steeds bekend staat als een vissersgemeenschap!

arm 17 mooie lucht

Maar nu zit mijn bolletje vol. Een halve dag Engels praten doe ik niet dagelijks (maar, o wat is dat leuk!), dus ik moet nog even mijn hoofd leegmaken anders droom ik er nog van. Dus ben ik - om maar in stijl te blijven - op zoek gegaan naar iets-met-vis. Maar rond elven word ik ook een beetje melig en giechelig, dus vond ik iets ludieks:

Fish Bone Crochet Pattern - PDF


Hier ga je toch meteen aan beginnen?
Je kunt het (engelse) patroontje bestellen in deze Etsy-shop voor $ 4,00 In deze shop kun je nog meer leuke patroontjes vinden maar uiteraard is deze het leukst! I wish you all a very good night!

Fish Bone Crochet Pattern - PDF


8 opmerkingen:

  1. Omg, helemaal geweldig! Ze zijn heel erg leuk....
    Groetjes
    Ilse

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Good night, my dear, and sweet dreams of shrimps, squid & samphire! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Haha..., ze zijn wel heel grappig! Maar ik ga het patroon van je babysokjes opzoeken... Ik moet even een voorraadje maken, want er worden opeens zoveel kindertjes geboren!
    Fijne dag vandaag!

    Groetjes, Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh, kan me goed voorstellen, dat je hiervan even bij moet komen... Ik merk het ook altijd als je ineens in het Engels moet praten, want dat doen we tenslotte niet dagelijks, het kost veel energie, maar is ook heel erg leuk (mijn schoonzusje is Engelse)! Je visjes zorgen in ieder geval voor een vrolijk begin van de dag, ze zijn echt leuk!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een grappige visjes :) Bedankt voor de leuke link!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ze zouden eigenlijk nog van wimpers voorzien moeten worden ;-)

    BeantwoordenVerwijderen