Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

woensdag 2 mei 2012

Vis !!

Mijn hoofd tolt nog een beetje na van een hele leuke avond in internationaal gezelschap.

Arnemuiden staat komende jaren als kleinschalige visserijgemeenschap volop in de belangstelling van diverse buitenlandse universiteiten. Het vissersdorp vormt het demonstratieproject van het Europees programma GIFS (Geography of Inshore Fishing and Sustainability ofwel Geografie van kustvisserij en duurzaamheid). (Deze mooie volzin bedacht ik niet zelf, maar komt van de website van de Gemeente Middelburg waar je nog meer informatie kunt vinden.)

Ik was (met een aantal anderen) uitgenodigd om (tijdens het nuttigen van o.a. vis, garnalen en zeekraal) als "local" en lid van de denktank wat te vertellen over Arnemuiden. En het is natuurlijk ook bijzonder dat ons dorp (pardon, stad!) al meer dan een eeuw niet meer aan open water ligt en nog steeds bekend staat als een vissersgemeenschap!

arm 17 mooie lucht

Maar nu zit mijn bolletje vol. Een halve dag Engels praten doe ik niet dagelijks (maar, o wat is dat leuk!), dus ik moet nog even mijn hoofd leegmaken anders droom ik er nog van. Dus ben ik - om maar in stijl te blijven - op zoek gegaan naar iets-met-vis. Maar rond elven word ik ook een beetje melig en giechelig, dus vond ik iets ludieks:

Fish Bone Crochet Pattern - PDF


Hier ga je toch meteen aan beginnen?
Je kunt het (engelse) patroontje bestellen in deze Etsy-shop voor $ 4,00 In deze shop kun je nog meer leuke patroontjes vinden maar uiteraard is deze het leukst! I wish you all a very good night!

Fish Bone Crochet Pattern - PDF


8 opmerkingen:

 1. Omg, helemaal geweldig! Ze zijn heel erg leuk....
  Groetjes
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Good night, my dear, and sweet dreams of shrimps, squid & samphire! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha..., ze zijn wel heel grappig! Maar ik ga het patroon van je babysokjes opzoeken... Ik moet even een voorraadje maken, want er worden opeens zoveel kindertjes geboren!
  Fijne dag vandaag!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, kan me goed voorstellen, dat je hiervan even bij moet komen... Ik merk het ook altijd als je ineens in het Engels moet praten, want dat doen we tenslotte niet dagelijks, het kost veel energie, maar is ook heel erg leuk (mijn schoonzusje is Engelse)! Je visjes zorgen in ieder geval voor een vrolijk begin van de dag, ze zijn echt leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een grappige visjes :) Bedankt voor de leuke link!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ze zouden eigenlijk nog van wimpers voorzien moeten worden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...