Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************woensdag 16 mei 2012

Koordje

Wil je een mooi koordje maken maar niet punniken? Dan is dit een goed idee: Neem twee naalden zonder knop, zet 3 (maar 4 of 5 kan ook nog) steken op en brei ze recht. Schuif de 3 steken van links weer terug naar rechts en begin opnieuw (weer recht breien) en trek het draadje goed aan.  Zo kun je een mooi rond koordje maken.

Ik kwam op dit idee omdat ik deze mooie brillenkoordjes met kraaltjes zag op deze site.


Je hebt alleen een restje vrij dun garen nodig (bij. sokkenwol of katoen). Voor een kleurig koordje kies je garen met een kort kleurverloop. De kraaltjes moeten voor het breien geregen worden.


Hier vind je een filmpje waar dit koordje wordt gebreid. In het Engels maar zo duidelijk! http://nelkindesigns.blogspot.com/2011/11/video-tutorial-soutache.html
6 opmerkingen:

 1. Wat een duidelijke tutorial. Leuk om inderdaad een brillenkoord te maken en op Ravelry zag ik van haar ook sieraden.Dank je voor het delen.
  warme groet, Noor

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je kunt het ook doen op breinaalden met knop, en ze dan gewoon van de rechternaald terugschuiven op de linker. Er zijn een heleboel toepassingen voor bedacht, zelfs als manier van afkanten, door steeds de derde steek van de 3 steken samen te breien met de volgende af te kanten steek. Echt mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. erg leuk! ook voor de kinderen!
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je kunt deze techniek ook gebruiken om een hals af te werken. Je laat de steken van de hals op de naald staan en zet 3 of 4 steken op. Je breit telkens de laatste steek samen met een steek van de hals. Het kan nodig zijn om de steken van het koord met een dikkere naald te breien. Hier http://www.ravelry.com/projects/miekes/little-tulip
  kun je dit zien. De onderkant heeft een dubbel koord. Te zien op de tweede foto.
  De engelstaligen noemen het i-cord. De i staat écht voor idiot. Het schijnt afkomstig te zijn van Elizabeth Zimmerman, de breigoeroe uit de vorige eeuw.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is zelfs nog erger, je kunt er ook mee opzetten: Googelen op i cord cast on. Ik gebruik het nog wel eens bij sokken, zowel van boven naar beneden (ouderwets) als van beneden naar boven gebreid (toe up).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Handig om zo een koordje te breien!
  Maar punniken is ook zo leuk om te doen.... ;)

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...