Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
dinsdag 22 mei 2012

Socktopus

Hebben jullie dat ook? Wandelende sokken??? Zo'n mand met wees-sokjes omdat de wederhelft er vandoor is gegaan naar weet-ik-waar? Het is frustrerend om naar zo'n mand te kijken, zelden vind je de andere helft en de hoeveelheid eenzame sokken wordt alleen maar groter.

Niet getreurd, je kunt iets geweldig leuks maken van die bontgekleurde sokken, nl een socktopus!

Er zijn een paar varianten in "omloop":

Deze vond ik bij Rachael Rabbit, hier vind je ook een engelstalige beschrijving. 


Deze is eenvoudiger, meer knippen, minder naaien! Ik vond 'm hier.

for someone... by bloodybunny

Met die grote ogen zijn ze vertederend en op deze manier zeker goed te maken met kinderen! 

Hou je meer van een uitdaging? Dan moet je deze maar eens zien, je vind het patroon op Knitty (Engels), maar misschien kun je hier je fantasie op los laten??2 opmerkingen:

 1. Weet je wat ik met zulke sokken doe, ik draag ze lekker gecombineerd! Dus n paarse en een groene :). Meestal heb je toch schoenen aan en anders kijken ze de eerste paar keer raar, maar daarna wennen ze er wel aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heel leuk!
  wat zet je toch een leuke ideeen op je blog, ik kijk er elke ochtend naar uit om te zien wat er op je blog staat!
  ook kijk ik altijd naar je linkjes, ik heb zo al heel wat leuke blogs bekeken. bedankt hier voor!
  groetjes jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...