Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 17 mei 2012

Hemelvaartsdag

Vandaag hebben we heerlijk genoten van een dagje buiten. Helaas, helaas kwam die zon niet echt te voorschijn, maar het mocht de pret niet drukken!

Op de fiets gingen we naar de moestuin waar hoognodig wat werk moest worden verricht. Dit is toch de mooiste tijd van het jaar als je langs de dijken fietst? Gelukkig nam ik mijn fototoestel mee, kijk maar mee...het is een groen verhaal!


Geweldig, dat fluitekruid dat meedeint op de wind!


En de zoete geur van de meidoorn die bloeit.


Jammer dat je op een foto geen geuren en geluiden kunt overdragen, overal het geluid van vogels, insecten, recreanten op weg naar hun favoriete Hemelvaartsdag-bestemming en het gebrom van vliegtuigjes die landen op Vliegveld Midden-Zeeland. Het hoort er allemaal bij. 

In de moestuin gingen we snel aan de slag met onkruid wieden, stro tussen de aardbeien leggen, netten spannen want we krijgen een flinke fruit-oogst als dit zo doorgaat! Gelukkig krijgen we wat hulp van een kolonie Pompoentjes (lieveheersbeestjes) die de luizen te lijf gaan.



Af en toe even bijkomen van gedane arbeid.



Eeeeh, er moet nog iets gemaaid worden....


Wat een heerlijk plekje is het toch!


De buurmeisjes waren erg nieuwsgierig wat we allemaal deden.


Luid loeiend gaven ze commentaar, de hele middag lang!



En nu zit ik met blozende wangen, een beetje ingezakt te bloggen. Ik moet nodig nog wat breien....maar dat zullen geen kilometers worden!

Morgen gaat zoonlief er om 5 uur uit (h'm, doet-ie anders nooit) om te helpen bij de rommelmarkt. Duimen dat het droog blijft! Misschien kijk ik om een hoekje of dat allemaal goed gaat - dan krijgen jullie een vroeg logje...


6 opmerkingen:

  1. Wat prachtige foto's zijn het geworden.
    Leuk om jullie zo te zien,en die koeien ook.
    Mooi in de natuur zo,en wat een mooi breiwerkje heb je op staan.
    Groetjes Hetty.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie foto's heb je gemaakt!
    Veel plezier morgen en wens jullie zoon maar succes met zo vroeg opstaan (dan draai ik me nog even om tot 7.30 uur).

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een heerlijk plekje, jullie moestuin, dat is nog heel wat om bij te houden!Wat een mooie foto's laat je zien, het fluitenkruid groeit nu overal, ik heb vandaag langs het water ook velden vol gezien.
    Het was inderdaad prima weer om lekker buiten te zijn.
    warme groet, Noor

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoera, jij schrijft ook fluitEkruid en geen fluiteNkruid. Ik vind de nieuwe spelling af en toe zo dwaas. Een stedeNbouwkundige bouwt ook geen stedeN, maar stedeS. Het oude woord stedEbouwkundige was dus beter en het nieuwe zou stedesbouwkundige moeten zijn. Ook dwaas toch?
    Daarom blijft het bij mij lekker fluitEkruid. Waar een mooi plaatje al niet toe kan leiden (en ik ben mijn frustratie weer even kwijt ;-).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je gaat me toch niet vertellen dat het fluiteNkruid zou moeten zijn? Dat weiger ik! Ik bak trouwens ook nog steeds pannekoeken (alhoewel wel vaak in 2 pannen tegelijk!). Mensch, we worden ook al wat ouder, he? Kunnen niet meer mee...

      Verwijderen
  5. Prachtige foto's! Dat is nog eens genieten in de tuin :)
    Mooi, al dat Fluitekruid. Dat hoort echt bij het voorjaar en dan het mooie, bijna lichtgevende groen. Heerlijk. Ik kan me voorstellen dat jullie heel blij zijn met jullie plekje in de volkstuin.

    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen