Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************


dinsdag 1 mei 2012

Cowgirl kol

Dit ideetje van een kol vond ik op Ravelry, ik vond het een heel mooi ontwerp waarbij de vorm me erg verraste. Deze kol wordt dus gewoon van achteren dicht geknoopt, maar hij valt zo wel heel mooi om de hals.Wat een leuk idee, he?
Je kunt het patroon Cowgirl-cowl hier op Ravelry bestellen voor $ 7,00 (in het engels), maar ik zou hier zelf ook nog wel eens op willen broeden.... :-)

Hier vind je de Cowboy-variant (ook $ 7,00) die ik ook schitterend vind!
10 opmerkingen:

 1. Die zijn inderdaad erg mooi. Die punt valt zo mooi... Eens kijken of ik zoiets na kan maken...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kijk al uit naar jou brouwsel :-) Ik vind deze cowgirl-cow echt schitterend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat grappig zo met die knoopjes. En hoe zou hij staan als hij andersom gedragen wordt? De naam is ook al zo leuk, er móet bijna een geblokt overhemd onder ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig, vooral die cowboy-variant vind ik het einde!! Zou je hem ook over je hoofd kunnen krijgen als je hem van achteren dichtnaait? Ik hou nl niet zo van die knoopjes...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij wel hoor! Breiwerk rekt :-)

   Verwijderen
 5. wat een leuke kollen vooral de tweede vind ik erg mooi alleen jammer dat me dat nog niet gaat lukken in het engels en ik hoop dat een van de breiexperts misschien een leuke vertaling kunnen maken naar het nederlands

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een goed idee om de cowl zo dicht te maken; anders zit je toch altijd maar met een knoop tegen je hals, of met losse punten, waardoor de col alle kanten op schuift. Vooral de 2e col vind ik erg mooi afgewerkt. Misschien om zelf eens naar te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. heel mooi.. deze wil ik ook wel eens proberen..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. sorry.. dat ik moet reageren met mijn echtgenoot zijn google account (ik heb er helaas geen :(

  BeantwoordenVerwijderen
 9. sorry dat ik met mijn echtgenoot zijn google account moet reageren, maar ik heb er geen :(

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...