Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
maandag 14 mei 2012

Vlindertje haken

Vorige week heb ik iemand beloofd om een paar linkjes te plaatsen van gehaakte vlindertjes. Helemaaaaal vergeten, natuurlijk. Sorry!! Mijn hoofd stond er vandaag ook niet zo naar - ik heb vandaag de hele zonnige middag doorgebracht met dochterlief in wachtkamers en behandelkamers van de orthodontist (beugel eruit) - kaakchirurg (rare, afwijkende kies eruit, schroef in Miriams onderkaak erin) en weer terug naar orthodontist (beugel erin, allerlei rare draadjes, elastiekjes en weet ik nog meer aan die schroef vast gezet). Of ik even mee wou kijken toen die schroef in de kaak werd gezet. Ja, dat wou ik wel, maar in een stuk hout ziet het er toch heel anders uit dan in de onderkaak van mijn dochter!!!  Da's toch raar hoor, met een schroevendraaier een schroef van 10 mm er in te zien verdwijnen. De kaakchirurg - die overigens heel vriendelijk was en alles heel geduldig uitlegde - controleerde nog even of hij er aan de andere kant niet uitkwam.....

Afijn, alles zit weer op zijn plek of wordt er naar toe getrokken. Vanavond natuurlijk wel de nodige napijn!

Dus terug naar de vlindertjes.......
Hier bij  Magic colors een hele goede beschrijving (met veel foto's) voor het maken van een lief vlindertje. Overal toepasbaar, als broche, op een elastiekje, tas, portemonneetje, slippers en ga maar door:Wil je nog iets moeilijker? Dan is dit ook een mooie:


Deze komt hier vandaan:

Weliswaar in het engels, maar met dit haakschema kom je ver!

5 opmerkingen:

 1. Hoi Miriam, we leven met je mee hoor! Dat wordt een paar dagen boterhammen zonder korstjes........
  En Jeanet, ik snap precies hoe je je voelde gisteren. Inge eet inmiddels weer brood mét korstjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal van deze tijd wat was er vroeger mis mee dat er eens een tand schreef stond, maar ja de er wordt goed aan verdiend. Sterkte hoor Miriam.
  Wat leuk die vlindertjes grappig voor zo op een kinder truitje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oef...klinkt allemaal niet lekker...sterkte voor je dochter! (ik prijs me gelukkig met drie kinderen met een super recht gebit)

  Super vlindertje...gebruik hem vaak om een kado op-te-leuken! Hij is ook leuk om met kado-lint te maken, waterproof- om je fiets mee te versieren!

  groetjes, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ai! Dat is niet zo fijn. Sterkte voor Miriam.

  Mooi die vlindertjes. Ze doen het overal goed bij en het is een heerlijk werkje om er een paar te maken :)

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tnx voor de vlindertjes....gaat vast lukke, hoop dat miriam inmiddels weer beter gaat....

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...