Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 22 mei 2012

Socktopus

Hebben jullie dat ook? Wandelende sokken??? Zo'n mand met wees-sokjes omdat de wederhelft er vandoor is gegaan naar weet-ik-waar? Het is frustrerend om naar zo'n mand te kijken, zelden vind je de andere helft en de hoeveelheid eenzame sokken wordt alleen maar groter.

Niet getreurd, je kunt iets geweldig leuks maken van die bontgekleurde sokken, nl een socktopus!

Er zijn een paar varianten in "omloop":

Deze vond ik bij Rachael Rabbit, hier vind je ook een engelstalige beschrijving. 


Deze is eenvoudiger, meer knippen, minder naaien! Ik vond 'm hier.

for someone... by bloodybunny

Met die grote ogen zijn ze vertederend en op deze manier zeker goed te maken met kinderen! 

Hou je meer van een uitdaging? Dan moet je deze maar eens zien, je vind het patroon op Knitty (Engels), maar misschien kun je hier je fantasie op los laten??



2 opmerkingen:

  1. Weet je wat ik met zulke sokken doe, ik draag ze lekker gecombineerd! Dus n paarse en een groene :). Meestal heb je toch schoenen aan en anders kijken ze de eerste paar keer raar, maar daarna wennen ze er wel aan!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. heel leuk!
    wat zet je toch een leuke ideeen op je blog, ik kijk er elke ochtend naar uit om te zien wat er op je blog staat!
    ook kijk ik altijd naar je linkjes, ik heb zo al heel wat leuke blogs bekeken. bedankt hier voor!
    groetjes jacqueline

    BeantwoordenVerwijderen