Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

maandag 14 mei 2012

Sjaal-vest of vest-sjaal?

Dit mooie patroon vond ik deze week op Etsy:

Criss Cross Cabled Sweater Vest PDF PATTERN Design by Pilland

Criss Cross Cabled Sweater Vest PDF PATTERN Design by Pilland

Het is een lange lap met kabels die op een paar stukjes is vastgenaaid en zo als vest of trui gedragen kan worden. Hoe eenvoudig idee, en hoe geweldig het resultaat!! En je kan dit ook nog al kol dragen:

Criss Cross Cabled Sweater Vest PDF PATTERN Design by Pilland

Alhoewel ik denk dat het met mijn lijf een wat grote kol zou worden, helaas heb ik niet zo'n mooi gevormde taille als deze dame. Dat wordt dus een paar pennen mee breien....

Je kunt dit patroon (en ook nog andere) kopen in deze Etsy-shop (in het Engels). Je kunt het ook zelf proberen, maar dan wordt het wat uitvogelen met de lengte en breedte...!
LET OP: wij verkopen dit patroon niet zelf, we hebben ook geen vertaling.

10 opmerkingen:

 1. Hallo Jeanet
  Afgelopen winter heb ik zoiets voor onze jongste dochter gebreid. In 1 recht en 1 averecht. Vrij los gebreid. Zelf heeft ze maatje 38 en is dus best slank. De afmetingen waren lengte 2.50 meter en de breedte is ongeveer 55 cm. Nu is onze dochter een verschrikkele koukleum die ook regelmatig last heeft van haar schouders. Ze slaat hem dus over haar schouders en haar nek en heeft geen last meer van de airco op haar werk. Ik heb hem alleen niet aan elkaar genaait op de rug. De sjaal is inderdaad heel erg warm.
  Groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zeker mooi. En vooral zeer praktisch.

  Groetjes,
  Jeanine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi! Daar zou ik mijn dochter (superslank) wel mee zien lopen. Ik begin er zelf maar niet aan.....

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. this is so beautiful and practical. i can't wait to make it!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Is er iemand ,die het patroon met mij wil delen. Ik heb vorige week geprobeerd het te kopen bij Etsy, 4 euro betaald, weer teruggekregen ,weer 4 euro betaald en nog steeds geen patroon. Veel heen en weer gemail met de verkoopster van het patroon en toen ze dreigde me aan te geven als troublemaker ,maar besloten de discussie te stoppen. We komen er blijkbaar niet uit. Maar m'n 4 euro wel betaald.
  Duss... is er iemand die me het patroon wil mailen?? Heel graag, want ik wil het graag breien, heb de wol al in huis. Dank AnneMarie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zou ook graag het patroon willen hebben.
   Heb je t ondertss gevonden?
   Mvg
   Katleen

   Verwijderen
 6. Ik zou ook graag het patroon willen hebben.

  Gr Ilona

  BeantwoordenVerwijderen
 7. inmiddels 2016, 4 jaar verder en ik had heel toevallig een idee om te gaan breien met een rugpand ,ik had de kol al gebreid maar wist niet meer om hoe verder te gaan , ik heb gezocht en ik wil jullie er voor bedanken dat ik het nu kan afmaken . hoe blij kan een mens hiervan worden, mvg Jane Hórning

  BeantwoordenVerwijderen
 8. inmiddels 2016, 4 jaar verder en ik had heel toevallig een idee om te gaan breien met een rugpand ,ik had de kol al gebreid maar wist niet meer om hoe verder te gaan , ik heb gezocht en ik wil jullie er voor bedanken dat ik het nu kan afmaken . hoe blij kan een mens hiervan worden, mvg Jane Hórning

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...