Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zondag 6 mei 2012

Rokje

Verlangen jullie ook zo naar de zon? Naar warme zonnestralen? Naar een achterdeur die gewoon de hele dag open kan blijven? Overal bloeit het fluitekruid al volop, maar alleen met een dikke sjaal en een jas waag je je buiten om ervan te genieten!

Dus om een beetje op te vrolijken maar een kleurrijk ideetje. Johanneke maakt dit geweldige rokje. Gebreide en gehaakte rokjes zijn helemaal hip en dit is wel een heel leuk exemplaar.


Het rokje is vanaf onderen in het rond gebreid, af en toe iets geminderd en de zoom heeft een rand van stokjes, zodat de tricotsteek niet gaat krullen. Het gebruikte garen is Cotton Bamboo Batik (4,50 p. bolletje) en dit garen heeft een prachtig kleuren effect, zoals je kunt zien. Omdat je in het rond breit heb je geen naad en sluit voor en achter qua patroon natuurlijk aan. 


Het rokje kreeg een katoenen voering met een paar prachtige kantjes, dit maakt het helemaal af! In de taille is een band gestikt van (rekbare) stof met een elastiek erin. Het rokje wordt gebreid op nld. 3½. 

Hier moet het zonnetje toch van doorkomen???



5 opmerkingen: