Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************


dinsdag 8 mei 2012

Queen Anne

Er is een haakpatroontje dat bekend staat als Queen Anne Lace. Dit mooie patroontje kun je werkelijk overal voor gebruiken, o.a. voor een sjaaltje.


Je vindt een goede beschrijving bij Lindervrouwsweb, waar het stap voor stap wordt uitgelegd.

De toepassingen van die patroon zijn veel groter dan alleen een smalle sjaal, kijk maar mee:


Prachtige armband (met textielverharder): hier gevonden.
Gray Crocheted Earrings - Crescent Moon

Oorbellen, gevonden in deze Etsy-shop


Boekenlegger Hier gevonden.

En dit liet ik al eens eerder zien (tip van Ina): je kunt de stroken ook aan elkaar zetten zodat je een bredere sjaal kunt maken: Weer inspiratie genoeg, zou ik zeggen....


5 opmerkingen:

 1. Wat een leuke toepassingen! Ik vond het patroon altijd wel leuk, maar zag een sjaaltje ervan niet zo zitten. De armband lijkt me wel wat!

  groetjes,
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja leuk, ik heb hem ook gehaakt als sjaal. Hij is ook zeer leuk om te haken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik sta steeds weer versteld hoeveel mooie dingen je met een haakpen kan doen , heel mooi patroontje .....

  liefs Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig patroontje is dit toch. Ik heb het vaker voorbij zien komen en het is toch heel leuk om te zien wat je er allemaal mee kunt doen. Dank je wel voor de tips!

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi! Ik had m nog nooit gezien maar ben dan ook vrij nieuw in het haak-gebeuren ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...