Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 25 mei 2012

Oude tractors

Morgen vindt er een rondrit plaats in de omgeving van Arnemuiden van oude tractoren, georganiseerd door de Oldtimer Trekkers en Motorenclub Zeeland. Wel 3 keer komt de stoet door delen van ons dorp, maar ook rond Kleverskerke, Ritthem en Nieuwland gaat de route! (die vind je hier). Dus als je van oude landbouwtrekkers houdt (die vroeger van bescheidener grootte waren dan die halve mammoet-tankers die tegenwoordig over de weg gaan), dan moet je zeker eens langs komen! Ergens tussen 11.00 en 12.00 komen ze zelfs vlak voor mijn deur......


(een foto uit het verleden voor ons Stationnetje)

Ik heb een patroontje gezocht van een gehaakte trekker, maar alleen eentje in het Engels gevonden:
http://happyhooker.wordpress.com/2010/06/04/tractor/ , maar als je een beetje handig bent en gevoel voor maken dan kun je er zelf misschien eentje bedenken?





7 opmerkingen:

  1. leuk patroon van de tractor maar de foto van de échte is niet te zien...
    greetz

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk, om die oude landbouwvoertuigen rond te zien tuffen! Helaas zal het vandaag voor mij geen rondritje worden, ik blijf lekker binnen, ben gisteren giga verbrand! Heb je toevallig ook het patroon van die vissertrui? Misschien is het wel leuk om hem voor mijn man te breien.. We komen wel een keer in de winkel kijken, dan kan hij zien of hij het wat vind. Fijn Pinksterweekend alvast!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuk patroon en wat jammer dat ik geen kleinzoon heb. Ik stuur het door aan mijn vriendin!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wie Hyves heeft moet maar een lid worden van Karen's Amigurumi Creatie hyve, daar staat er één in het Nederlands, door Karen zelf ontworpen! (en nog zoveel meer leuks!)
    http://karens-ac.hyves.nl/forum/5029387/FwLl/patroon_tractor_Tom/#show_reactions_1=2&hub_threadlist_1=1&__state__=1

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoe kunnen die trekkers nou door jullie dorp (sorry stad!)? Wij moesten gisteren uit Tholen zo ongeveer via Vlissingen naar het Scoutcentrum rijden :-(. Wel heel leuk hoor, die oude landbouwwerktuigen. In Schotland zie je ze hier en daar nog in het wild. LOL

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ben jij in Arnemuiden geweest en niet bij mij langsgekomen....??
      Enne, je moet niet alle borden geloven, he? Je kan wel via het dorp, maar je doet dan een toeristische route... :-)

      Verwijderen
    2. Tja, ik durfde het ook bijna niet te zeggen ;-). Onderweg naar een regionaal zeeverkennerskamp en dan hebben de dochters haast. We zijn, uiteraard, Arnemuiden wel ingereden maar de route via (bijna) Kleverskerke vonden we toch echt om. Terug zijn we dan ook over Wolphaartsdijk gereden. Ook mooi toeristisch.

      Verwijderen