Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

zondag 20 mei 2012

Bezoek

Vandaag was ik nog een beetje aan het na-genieten van de fotoshoot van gisteren. Blijkbaar kan mijn hersenpan zo'n dag niet snel verwerken dus droomde ik vannacht van truien. En die konden we vandaag hier echt wel weer aan, zo koud was het. Wat boften we gisteren toch met het weer!

Nou, nog eentje dan:


Heel veel tijd om na te sudderen had ik niet, want vandaag hadden we bezoek van familie van Ali die in Zweden wonen en nu een paar dagen in Amsterdam waren. Ali haalde ze op voor een dagje Zeeland. Er viel heel wat te vertellen als je elkaar 30 jaar niet hebt gezien. En gelukkig konden we met Farsi en Engels goed uit de voeten. Bleek weer dan ook Zweeds en Nederlands aardig wat gemeenschappelijke woorden hebben, dus we kwamen er wel uit!Vanmiddag liepen we een beetje rond in Veere, en we bleken een gemeenschappelijke interesse voor geschiedenis te hebben. Dus konden we ons hart ophalen in het oude stadje. Nou ja, onze geschiedenis is uiteraard nog erg jong als je het vergelijkt met de oude Perzische cultuur, maar dat mocht de pret niet drukken. 
Ik vertelde o.a. over de geschiedenis van Veere als stapelplaats voor de handel in wol met Schotland, en ik zag ergens een plaatje van Shaun het Schaap. Shaun is een erg beroemd schaap in Engeland en er zijn filmpjes en boekjes van Shaun. 


Dus van Veere naar wol naar schaap (mooie bruggetjes he?) en toen vond ik dit leuke idee:
Shaun gemaakt van pompons: 

Shaun The Sheep Pom Pom


Je kunt de tutorial (in engels) hier vinden (let op, er zijn 2 bladzijden). Niet de eenvoudigste pompom, maar wel een hele leuke!

Wil je iets met kinderen doen, dan is dit een eenvoudiger manier, je kunt het hier terugvinden.

pompom Shaun the sheep

1 opmerking:

 1. Wat zal dat bijzonder geweest zijn om na 30 jaar elkaar terug te zien! En het verwonderlijke is dan vaak ook nog dat je de draad zo weer oppakt, alsof je elkaar 14 dagen geleden nog zag!
  Leuk, die schaapjes. Daar ga ik nog wel even naar kijken. Dank voor je tip.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...