Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 6 oktober 2012

Sokken

Toen ik gisteren schreef over Susie Hewer die breit tijdens het hardlopen, herinnerde ik mij foto's uit de Beeldbank van de Historische Vereniging van meisjes die vroeger buiten rondliepen én sokken breiden. (Zou dat zo'n zelfde handeling zijn als bezig zijn met je mobieltje of i-pod?)



Blijkbaar mocht je niet "zomaar" naar buiten, je moest wel wat nuttigs doen. Sokken breien is overigens nog heel populair. Er zijn veel verschillende soorten garens, maar ook verschillende technieken! Sokken breien met 5 i.p.v. 4 naalden, op rondbreinaalden, en toe-up (van de teen naar boven breien).

Een goede beschrijving van een "klassieke"sok vind je bij Betsy van Wolatelier Dian


Wil je eens proberen om een sok met rondbreinaalden te breien? Kijk dan eens bij A la Sacha


Kunnen we straks met zijn allen op straat weer sokken breien, zou toch gezellig zijn?


5 opmerkingen:

  1. Hi jeanet dat zijn voor mij de momenten dat ik even niets doe hi ...hi. ....mooie foto s trouwens Gr. Marloeskreatief

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Jeanet, wat leuk hoe je over sokken breien schrijft. Daar hebben we het woensdag helemaal niet over gehad, maar dat doe ik dus ook heel veel, maar ik schrijf er weinig over.. Altijd sokken voor een schoonzoon die boer is en een enkele uitspatting voor mij zelf....
    We zijn weer thuis en heb natuurlijk gelijk naar blog verhalen gekeken. Wat heb je leuk over ons bezoek geschreven en de foto's zijn helemaal prachtig. Bedankt voor alle hartelijkheid. Mijn zussen vonden het ook geweldig. De 24 vierkantjes heb ik bijna klaar; lekker gemakkelijk werkje en het ziet er allemaal prima uit. Ja, dat heb je met regen in Zeeland... wij vonden het helemaal niet erg en hebben donderdagmiddag toch nog in het zonnetje, uit de wind op een terras in Veere gezeten.... Middelburg blijft er wel, daar gaan we een andere keer wel naar toe. Groeten van Willemien en Heer Bommel, ook je man bedankt en de groeten zijn ook voor hem.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk artikel, ik waag me nog niet aan 'grote' sokken, eerst maar eerst die baby sokjes onder de knie krijgen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh I love these old black&white photos! Thanks for sharing :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtige foto's van de breiende meisjes!

    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen