Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 31 oktober 2012

KreaDoe - het verslag


Nou, daar ben ik dan. Live vanuit thuis! Heb je even tijd - dit wordt een lang verhaal!

Waar zal ik eens beginnen? Die plaatjes die je al een halve dag op mijn blog ziet staan had ik er thuis al opgezet. Omdat ik géén i-phone, tablet of ander supersonisch spul bezit leek het me verstandig om alvast iets bij de hand te hebben aan plaatjes om mijn eerste live-logje kleur te geven. Ik wou goed voorbereid zijn....

Laat ik dat logje dan nu maar schrijven. Vorig jaar waren we ook op de KreaDoe en toe kwamen Arne en Carlos vertellen over hun kerstballen. Ik kreeg een gesigneerd exemplaar van hun kerstballenboek.


Zeeuw als ik ben, vond ik het leuk om de link te leggen naar een Zeeuwse kerstbal, gebaseerd om de stoffen waar ik van de week over logde. Johanna breide in allerijl nog een balletje voor me:


Het patroon is niet van mij, maar gemaakt door Sylvia van Dam Merrett die mij toestemming gaf om het te plaatsen. Ze maakte er nog meer, en ze geeft ook workshops in Zeeuwse Kerstballen breien.Patroon van Sylvia van Dam Merrett (copyright!)


Ik wou in de trein nog iets meenemen om te freubelen, en nam het patroontje mee van het Zeeuwse Knoopje. Wisten jullie dat Lilian de Bruijne uit het Zeeuwse Vrouwenpolder 2 jaar geleden de wedstrijd won van de KreaDoe met haar Zeeuwse Knoop van fimoklei?


Maar ik ben meer van haken en breien:


Hier komt nogmaals het patroontje, je mag het volop gebruiken. Maar gebruik het niet voor commerciële doeleinden - hou het voor iedereen leuk! Ik heb het (van Ina) voor niets gekregen, ik geef het ook gratis weer door.


1. Magische ring met 6 va
2. 2 h.St. In elke vaste. (12)
3. 2 hst in elke 2e hst (18)
4. 2 hst in elke 2e hst. (27)
5. Hst in elke hst. (27)
6. In de buitenste/ bovenste lus van elke hst vasten. Hierbij 2 vasten in elke 2e hst (41)
7. 2 lossen, in de volgende vaste " omslaan, insteken, omslaan, insteken,en doorhalen" (de omslag en insteken is net als het begin van een stokje, alleen trek je dan de lus iets groter.)
Tussen " " twee maal en dan 1 losse. (60) Hierdoor krijg je een beetje verhoogde ribbeltjes.
8. In elke steek 1 vaste (60)
9. 3 lossen(=eerste dubbele stokje) +2 dubbele stokjes samen haken, in dezelfde vaste nog een bosje van 3 dubbele stokjes samen haken, 2 lossen, vaste in de derde vaste( dus twee vasten overslaan) 2 lossen, weer twee vasten overslaan en 2 maal drie dubbele stokjes in de volgende vaste. Zo krijg je 10 noppen.
10. 6 lossen, 1 vaste in de bovenkant van de nop, herhalen.
Als je je werkstuk platter wilt, dan kunnen er 8 lossen tussen de nopjes.
Voor de onderkant begin je met de onderste lussen van de 5e toer.
Steeds twee stokjes samenhaken (14), de volgende toer steeds 2 vasten samenhaken.(7) Afkanten. Door de opening vul je bol van het Zeeuws knoopje met wat vulmateriaal. Met de afhechtdraad naai je de opening dicht.
Versieren met kraaltjes naar eigen smaak.
Succes!

Dat had ik dus voorbereid.......
En toen ik om 1 uur in de "perskamer" kwam liep het even allemaal anders. Het gewonnen roze fototoestel was er nog niet (oeps, hier zal dochterlief heel erg teleurgesteld over zijn!) en wordt nagestuurd. En het bloggen lukte al helemaal niet omdat de computer daar geen verbinding kon maken met mijn blog........ dus restte er niets meer dan een bos bloemen en een foto. Voor de eeuwige roem....

Ik moet zeggen dat ik dat echt heel jammer vond. Maar goed, niets aan te doen. Voor de bloggers na mij: neem vooral je eigen laptop of ander vierkant kastje mee!

Maar we lieten de pret niet drukken en ik zocht Johanna en Anna weer op en we togen de beursvloer op. Eerst liep ik even naar Hennie van 't Trendje, waar ik wel facebook-contact mee heb, maar ik even live wou ontmoeten. Zeker even bezoeken op de beurs!


Mooie viltwerkjes van Atelier de Klaproos


Kerstbal van papier-garen


En ik ontmoette Miriam Tegels, over wie ik eens blogde. Zij kan ècht heel snel breien, ze zat op het breiplein mutsjes te breien voor Innocent. Ik heb geprobeerd een beetje de techniek af te kijken, maar dat is nog heel veel oefenen.... :-). op het Breiplein maakte ik ook kennis met Loret Karman, die prachtige handgeverfde garens verkoopt. Van haar mocht ik haar telefoon lenen om een berichtje de wereld in te sturen....dat het bloggen niet lukte! Bedankt!!


Ik liep zeker even langs bij Echtstudio, waar ik nogal eens naar toe link, maar zij hadden van mij en mijn blog nog nooit gehoord :-) 


Maar deze mevrouw wél: "ben jij...?" Zo leuk, want ze was garen aan het uitzoeken voor het knuffelpopje van vorige week! En ik kwam nog meer mensen tegen die mij kenden van het blog, en zomaar-toevallig-ontmoetingen die heel waardevol waren.


We gingen even naar de stand van het taarten-tijdschrift waar ik een jaarabonnement van won (komt ook nog later...). Dat was uiteraard alleen maar kijken, ik durfde nog niet eens te wijzen naar de taart! :-)


Maar foto's van de KreaDoe kun je ook nog terugvinden op Facebook. Bij deze het "live"-bloggen! Morgen gaan we stug door met het zoeken van leuke patronen en ideeën. En de KreaDoe? Zaterdag ga ik nog een keer met moeder en dochter (en een hele stoet). Zonder afspraken die kunnen mislukken. Dát wordt genieten!

En nog dit: omdat het live bloggen helemaal in de soep liep mag ik nóg 10 kaartjes weggeven! Helemaal voor mijn lezers (ik wacht maar op die eeuwige roem). Dus wie snel is mag reageren mail even naar hier. Morgenmiddag ga ik ze al verdelen dus snel zijn....

15 opmerkingen:

 1. jammer dat het live bloggen niet lukte maar nu hebben we toch nog een leuke indruk gekregen en wel heel leuk dat je zaterdag nog een dag gaat ik ga naar je uitkijken want ik wil je heel graag ontmoeten

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk verslag! Ik ga ook zaterdag heen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat jammer, dat het in het water viel. Ik keek er nochtans naar uit om je verslag hierover te lezen. Volgend jaar misschien???

  Groetjes,
  Jeanine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, wat een ervaring! Jammer dat het niet lukte om live te bloggen, maar je hebt in ieder geval een berichtje de wereld in kunnen sturen.
  Leuk, al die ontmoetingen met bekende en onbekende mensen.
  Veel plezier als je weer gaat.
  Mooi, die kerstbal. Die ga ik zeker uitproberen, want de stofjes heb ik al!

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nee, nee, ik wil niet nog een kaartje winnen :-)
  Maar ik kan je dus toch zaterdag zomaar tegen komen, wat ontzettend leuk! Laat je wel even van te voren weten wat voor herkenbaars je aan doet? ;-)
  Wel jammer dat de dag vandaag niet is verlopen zoals je had gehoopt, je bent nog wel de winnaar! Veel plezier zaterdag in ieder geval!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammer dat het live blog niet werkte. En leuk dat je nog kaartjes mag weggeven. Ik hoop dat ik win (heb je netjes ge-emaild via de link ;) ).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. jammer zeg heb wel de hele tijd naar je lopen uitkijken maar helaas niet gezien mare wel heel erg genoten

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je hebt toch wel een leuke dag gehad ondanks het feit dat niet alles lukte zoals gedacht. Jammer dat je prijzen niet aanwezig waren.... niet zo goed georganiseerd dus.
  Hier op je eigen vertrouwde blog toch een prachtig verslag van je dag en je ziet er prachtig uit in je roze Arnemuidense trui. Straks lekker slapen (als dat lukt na zo'n enerverende dag) en zaterdag een hele fijne dag. Groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jammer meis dat de dag toch wat anders is verlopen als gepland.
  Wel goed dat je de overige winnaars nu wel kunt waarschuwen hun "vierkant kastje" zelf mee te nemen :-)

  Zaterdag lekker alles rustig overdoen en dan lekker genieten met z'n allen!!!

  Ik ga het zelf donderdag allemaal aanschouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ik heb je net gemaild om kans te maken ben benieuwd. Wat leuk om door jou foto's al een leuke indruk te krijgen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jammer dat het anders liep hoop dat je toch een leuke dag had Gr. Marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat is wel jammer dat ze het niet goed hebben geregeld. Je zou toch zeggen dat ze daar wel de tijd voor hebben gehad. Maar zo te zien heb je wel een gezellige dag gehad. Ik heb net al zelf nog een kaartje gekocht voor vrijdag.Jammer anders had ik graag nog een kansje gewaagd. Je krijgt in ieder geval nog wel leuke post op deze manier, kun je nog eens terug denken aan deze dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat jammer dat het live bloggen niet lukte. En dat als winnaar.
  Echt heel vreemd dat echt studio nog nooit van je gehoord heeft...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. niet live, maar toch een erg leuk verslag!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Een heel leuk verslag, jammer dat het live niet lukte maar ja het blijft techniek he!!!!en dan ook nog geen fototoestel maar wel een bos bloemen en eeuwige roem. Toch nog iets. Lief dat je toch die smartphone even mocht gebruiken. Leuk al die ontmoetingen en dat je herkent wordt.....

  Lieve groet, dinah

  Moet steeds denken aan die afgehakte vingers, getsie....

  BeantwoordenVerwijderen