Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


donderdag 11 oktober 2012

Polswarmers in Krokodillensteek

Deze polswarmers in Krokodillensteek zijn werkelijk prachtig. Nelleke maakte ze (zonder patroon!!) van de Invicta-Color in zelfde kleur als de Herfst-kol. Zijn ze niet schitterend?Ze maakte ze "uit het hoofd", maar je kunt een beetje zien hoe ze zijn opgebouwd. Eerst een heleboel rijen vasten, die je naar believen een beetje kunt vormen rondom je pols met wat minderingen. Vergeet niet een uitsparing te maken voor je duim!! 


Daarna zette ze een paar randen op met de krokodillensteek. Wat komt het kleurverloop van de wol zo prachtig uit!!
Je kunt hier een heleboel toepassingen vinden en ook een aantal (Engelstalige) video-tutorials,


Hieronder vind je een kort Duitstalig filmpje dat ook heel duidelijk is. Dus lekker aan de freubel!! Ik wil ze zelf zeker een keer maken.4 opmerkingen:

 1. Wat een werk zal dit zijn geweest maar wel erg mooi. Ik begin steeds meer te houden van dit soort wol!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker vrolijke polswarmers zijn dat!
  Het kleurverloop van de Invicta vind ik zelf ook heel mooi, heb er een bol van liggen en wil daar voor mijn dochter iets moois van breien, ben er alleen nog niet over uit wat dat dan gaat worden.

  Dinsdag kocht ik de Simply Breien en zag tot mijn vreugde een foto van jou, een deel van je winkel en Jacobus, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat toevallig zeg, gisteren fietste ik met de herfstkol om in de koude ochtendwind, en bedacht toen dat ik er wel een paar polswarmers bij zou willen maken.. en daar komen ze!! U vraagt, wij draaien heet dat toch :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gorgeous!!! The crocodile stitch is perfect for this play of colors :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...