Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


zondag 28 oktober 2012

Kleedjes-inspiratie

Inspiratie nodig?

Kijk maar eens hier (gevonden bij CasaSugar)


(voor de kleine-lettertjes-lezer: een artikel uit 2009, maar niet minder inspirerend!)

Je ziet het, niks tuttigs aan een kleedje. Vooral op 2e handsboekenmarkten kom je nog oude boekjes tegen met patroontjes van kleedjes. 


Crochet doily pattern #1

9 opmerkingen:

 1. Wat een leuk gezicht die kleedjes. Lijkt zo van ver wel op papierknipwerk.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk idee om kleedjes zo te verwerken... ik neem het patroon mee en ga het uitproberen, als je er mee zo hebt hou ik me aanbevolen...
  greetz

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I LOVE these framed crochet pieces! I am fortunate enough to have some that my Yia Yia (Greek for Grandmother) made as a girl in the early 1900's. I will get them out of the drawer this weekend and to the frame shop.

  Thanks for sharing
  Sheila
  http://www.etsy.com/shop/sheilalikestoknit

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hee wat leuk, Jeanet. Hiervan heb ik je die foto gestuurd. Weet je wel, die cirkel in naturel en groen op een linnen achtergrond. Dat was mijn moderne uitvoering van het traditionele ‘kleedje‘. Ik gebruikte een dergelijk oud patroontje dat ik ergens op internet had gevonden. Heerlijk al die textiel. Wij hoeven ons op natte dagen niet te vervelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hee wat leuk, Jeanet. Hiervan heb ik je die foto gestuurd. Weet je wel, die cirkel in naturel en groen op een linnen achtergrond. Dat was mijn moderne uitvoering van het traditionele ‘kleedje‘. Ik gebruikte een dergelijk oud patroontje dat ik ergens op internet had gevonden. Heerlijk al die textiel. Wij hoeven ons op natte dagen niet te vervelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hee wat leuk, Jeanet. Hiervan heb ik je die foto gestuurd. Weet je wel, die cirkel in naturel en groen op een linnen achtergrond. Dat was mijn moderne uitvoering van het traditionele ‘kleedje‘. Ik gebruikte een dergelijk oud patroontje dat ik ergens op internet had gevonden. Heerlijk al die textiel. Wij hoeven ons op natte dagen niet te vervelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ahhah ja... hebben we net al onze oma's zelfgehaakte kleedjes weggedaan vanwege verregaande tuttigheid.. zijn ze ineens weer terug ! als verpakking van lekkere zeepjes.. of als schilderijtjes zoals hier!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi, al die kleedjes. Met een nieuwe toepassing zijn ze weer helemaal actueel!

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...