Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

**************************************************


maandag 1 oktober 2012

Granny-tas

Vorige week ontving ik van Annette deze foto van haar zelf ontworpen Granny-tas:


De Granny Squares komen uit het boek "200 crochet blocks for blankets, throws and afghans” van Jan Eaton, uitgeverij: David & Charles (in het Engels), maar je kunt natuurlijk elke granny gebruiken die je maar wilt. Ik vind de kleuren erg mooi bij elkaar!


De hengsels zijn gebaseerd op een linkje dat ik ooit hier gaf: tashengsels, en Anna vertaalde deze naar het Nederlands. Ik heb gemerkt dat dit idee al heel veel is gebruikt, want het is een hele goede manier om gehaakte tashengsels te maken die er mooi uitzien èn erg functioneel zijn.

Wil je inspiratie opdoen voor verschillende granny squares? Dan moet je zeker eens kijken op het blog van Jacqueline: 366 granny-project, met heel veel linkjes naar Granny-patronen.

En nu? Als een speer aan het werk (en dat is nou geen haken en breien vandaag....) !!

7 opmerkingen:

 1. Schitterend!!!
  Mooie kleuren, helemaal mijn stijl.....is hij te koop?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schitterend!!!
  Mooie kleuren, helemaal mijn stijl.....is hij te koop?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt weer een hele leuke tas en prachtige kleuren bij elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke tas geworden! Goed gecombineerd. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow, nice colors and squares, a really lovely bag!!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...