Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet.

maandag 1 oktober 2012

Granny-tas

Vorige week ontving ik van Annette deze foto van haar zelf ontworpen Granny-tas:


De Granny Squares komen uit het boek "200 crochet blocks for blankets, throws and afghans” van Jan Eaton, uitgeverij: David & Charles (in het Engels), maar je kunt natuurlijk elke granny gebruiken die je maar wilt. Ik vind de kleuren erg mooi bij elkaar!


De hengsels zijn gebaseerd op een linkje dat ik ooit hier gaf: tashengsels, en Anna vertaalde deze naar het Nederlands. Ik heb gemerkt dat dit idee al heel veel is gebruikt, want het is een hele goede manier om gehaakte tashengsels te maken die er mooi uitzien èn erg functioneel zijn.

Wil je inspiratie opdoen voor verschillende granny squares? Dan moet je zeker eens kijken op het blog van Jacqueline: 366 granny-project, met heel veel linkjes naar Granny-patronen.

En nu? Als een speer aan het werk (en dat is nou geen haken en breien vandaag....) !!

7 opmerkingen: