Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet.

woensdag 3 oktober 2012

Tureluurs

Tjonge, ik ben gewoon een beetje tureluurs vandaag! Wat heb ik vandaag veel bloglezers gezien en gesproken en wat heb ik mooie dingen mogen zien in de winkel. Die krijgen jullie ook te zien hoor, maar niet allemaal tegelijk  - anders gaat het jullie ook nog draaien voor de ogen.Heel erg verrast was ik vandaag door het bezoek van Bommelmien, die met haar zussen en haar man hier langskwamen! Ali was gelijk druk in de weer met koffie en we klepten er lustig op los over handwerken. Willemien nam een paar bollen wol mee, waar ze mee gaat weven, en ik ben heel erg benieuwd naar het resultaat.

Heer Bommel bleef geduldig wachten tot de dames klaar waren, hij was wel wat gewend :-) Tjonge, dat was echt een gezellig bezoek!Vandaag kwam ook Klazien langs die een poncho haakte van de Noorse wol Colour (dezelfde kleur als deze sjaal). Ze gebruikte 3 bollen voor deze kinderponcho en haakte op nld. 5


Haar dochter kwam ook mee en liet dit geborduurde logo zien. Hier heb ik echt bewondering voor, want hier zitten echt heel veel uren werk in!


Ja, dit is echt helemaal geborduurd in kruissteek!!


Het laatste wat ik jullie wil laten zien is de gebreide kol van Giovanna, gemaakt van 1½ bol Noorse wol Colour, gebreid op naalden 10 voor een luchtig resultaat. 40 steken opzetten en breien in 1 steek recht, 1 steek averecht. Ik zeg het zo vaak: mooi is niet altijd moeilijk!!
En ik zag nog veel, veel meer moois. En ik bakte pannekoeken, ik ging naar een leraren-gesprekje op school van de jongste, ik stuurde bestellingen weg, ronde mijn administratie af (yes!!), en nu zit mijn hoofd vol voor vandaag, tureluurs! Er kan niks meer bij...... :-) 

Tot morgen!
4 opmerkingen:

 1. op naar morgen............nieuwe dingen, nieuwe kansen, nieuwe dag en nieuwe haak- en breiclub morgenavond. Je doet t super met dit blog, je ziet maakt en deelt vetgave dingen. dikke kus en pluim voor jouw!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, wat leuk, die foto! Ze zeiden nog, dat ze naar jou wilden gaan.. gelukt dus! Hopelijk vandaag een beetje bijkomen van alle gezelligheid en drukte.. it's raining cats and dogs...! Liefs!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, dat was vast heel gezellig! Leuk dat de bloggers uit het hele land bij jou in je winkeltje komen!

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het was een super bezoek. We hebben prachtig garen gekocht en de resultaten van het brei- haak- en weefwerk zul je zeker te zien krijgen. Ik 'leen' je foto's even want door al het gepraat heb ik geen foto's gemaakt, maar gelukkig had je man een toestel paraat.
  Groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen