Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet.

zaterdag 20 oktober 2012

Knoop-poppetje

Vandaag had ik zo'n dag...
Zo'n dag dat van alles misgaat. Of wat heet "mis". Als je maar genoeg tegelijkertijd wilt doen dan gaat er wel eens iets mis. Dus kookte de bouillon zo lang dat ik zwarte soepbrokken kreeg in plaats van groentensoep, struikelde ik met het geblakerde pannetje over alle schoenen in de bijkeuken (en het brandalarm ging gelukkig niet af!)

Het is weer wisseling van het seizoen én herfstvakantie, dus alles ligt uitgespreid over het hele oppervlak. Zomerslippers, laarzen, crocs, winterschoenen, sportschoenen, korfbal- en voetbalschoenen, zomerjassen, winterjassen, trainingsjassen. Dat kapstokje en schoenenrekje kunnen de hoeveelheid niet meer aan (ik ook niet).
Verder was Miriam cakes aan het bakken voor het goede-doel-van-school: Dance for Life. Dus stonden er 2 mixers te draaien, overal pannen, boter, meel tot aan het plafond, maar lekker dat die cakes waren! :-) Tussendoor is de winkel gewoon open. Het is een voordeel dat we naast onze winkel wonen, maar omdat ik constant heen en weer loop maak ik niets echt af, en dat is soms aardig vermoeiend. Sta ik ook regelmatig een rondje te draaien: "wat was ik nou net aan het doen?"Vanavond heb ik ook alle winnaars van een Krea-doe kaartje gemaild. Ik heb zo veel reacties gehad (meer dan 100), dat ik onmogelijk iedereen een kaartje kan geven, helaas! Zelf ga ik op 31 oktober naar de KreaDoe om de prijs in ontvangst te nemen, en live te bloggen (o, help!). Maar uiteraard horen jullie na afloop hoe het allemaal is geweest.

Tot slot nog een ontzettend leuk patroontje van een knuffelpopje.Je kunt ze vaak in tricot-badstof of flanel vinden, maar deze zijn gebreid. Ik vond een patroon in het Duits en Engels op Ravelry. Misschien is er iemand die het nog wil vertalen naar het Nederlands?  (Het is overigens heel goed te volgen in Duits en Engels, hoor!)
14 opmerkingen:

 1. owwww van harte gefelies, wat gaaf zeg dat je bij de eerste 5...zit!!!! speciaal en een spannende dag voor je de 31e , en wat een prachtige koek om te zien ♥

  lieve groet jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De cakes zien er lekker uit, wat een leuk idee van haar om ze te bakken. Leuke popjes ook, krijg veel te veel ideeën en inspiratie van jouw'n blog ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben één van de gelukkigen en er écht mega gelukkig mee! Joepie! Nogmaals dank je wel Jeanet!

  Wat een super schattig popje! Weer een verleiding om te gaan breien...

  Ik heb er wel eens over nagedacht, maar vvolgens mij moet je echt een duizendpoot zijn met gezin, winkel, huishouden, atelier en nog een gezellig breiclubje bijeen houden; petje af! Dan is het ook niet zo raar als het eens een dagje niet zo perfect loopt toch? Morgen weer beter ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik sluit me graag aan bij Angélique! Morgen weer een dag....
  De cakes zien er heerlijk uit!
  En wat een leuk popje. Ik denk dat ik die nog wel een keer ga maken en misschien ook wel een vertaling maken.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Rustig aan maar als het even kan duizendpootje! Morgen is het gelukkig zondag dus maak er maar een rust dag van lieve Gr. Marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een schattig popje!
  Jouw leven moet wel heel druk zijn, als je een winkel en een gezin draaiende moet houden. En daarnaast nog zoveel extra doet aan bloggen, lokale evenementen enz. Het is wel een genot om over te lezen!

  Groetjes

  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Rust maar lekker uit morgen!

  Van het popje is een nederlands patroon te vinden op: http://www.okra.be/file?fle=170861.
  Dan wordt hij wel in één kleur gemaakt. Ik vind de popjes van jou wel frisser!

  Fijne zondag!

  Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 8. классные человечки!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Du hast einen tollen Blog mit so schönen Handarbeitssachen. Du hast einen follower mehr, damit ich nichts verpasse von dir.
  Einen schönen Sonntag noch.

  Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jeanet, dank je voor het kaartje! Ik ben er echt blij mee en ga samen met mijn zus deze beurs bezoeken.
  Ik wens jou veel succes de 31ste
  Rust lekker uit vandaag!
  Ik heb dit popje al eens gebreid, de ontvangers waren er reuze blij mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuk popje ...
  Bedankt voor het Nederlandstalig patroontje Yvonne ...
  Ik ga eentje proberen maken!

  Groetjes,
  Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 12. vooral in deze wol vind ik ze ook zo leuk! Rustigjes aan maar Jeanet anders breekt het lijntje ;). Ik wil je nog danken voor al je tips, zoveel!! Kijk maar op mijn blog..dan zie je dat ze graag worden gebruikt!! Fijne rustige zondag!! groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wow, how cute are they!! Thanks for the link, have just saved the pattern ;-)

  BeantwoordenVerwijderen