Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
dinsdag 2 oktober 2012

Bijzonder garenHoewel ik nogal wat projectjes op de pennen heb, kon ik het niet laten om dit ook te proberen. En eerst af te maken - maar dat was niet moeilijk want met pennen 10 schiet het lekker op!


Het garen heet Montana, en ik gebruikte 2 bollen van 100 gram  (à € 4,50). Ik zette 30 steken op en breide 4 naalden in ribbelsteek (alles recht). De volgende naald brei je met een dubbele luie-wijven-steek, d.w.z. *1 steek recht, 2 omslagen*, dit herhalen en eindigen met 1 steek recht. Op de teruggaande naald brei je de steken en laat je de dubbelel omslagen vallen, dat schiet lekker op. Dan weer 4 gewone naalden ribbels
, enz, enz.Het garen is wel bijzonder, niet alleen door het kleurverloop maar vooral omdat het zo super-elastisch is. Kijk maar naar de foto's hieronder, links ligt het los, rechts uitgetrokken.


Ik breide 2 bollen op en zette de einden aan elkaar. Tadaaah, een heerlijk kol. Deze prikt zeker niet want het garen is synthetisch.


Ben je niet zo van de felle kleurtjes? Ik heb het garen ook nog in blauwe en grijze tinten, en er zijn nog wat kleurtjes onderweg.

Lammy Montana - kleur 602Lammy Montana - kleur 607Lammy Montana - kleur 608


15 opmerkingen:

 1. Hoeveel uur zitten er bij jou in een dag? Of heb je toch die winkel gevonden waar ze zakken met tijd verkopen?. Ik sta elke keer weer versteld van wat jij allemaal produceert, naalden 10 of niet.

  Lieve groet, Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi, echt! Ik ken het garen maar had het nog niet verwerkt gezien en dit valt reuze goed mee ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat lijkt me een heerlijke col en met prachtige kleurtjes, maar ik ga eerst afmaken waar ik mee bezig ben ... ;)
  Groetjes Truus.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi die kleurtjes, als ik dit zo zie begint het weer te kriebelen om mijn brei pennen op te pakken. Helaas ligt het mij niet zo, ik haak liever.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. It's beautiful!, love the colours :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk! Ik breide deze sjaal vorige winter en heb er al heel veel plezier van gehad! Kijk maar op m'n blog:
  http://mumsboven.blogspot.nl/2012/01/lekker-warm.html
  fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze ga ik zeker breien, wat een prachtige sjaal. Ik ben sinds kort een volger, maar diep onder de indruk van wat je allemaal produceert, chapeau.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zat vannacht weer even je blog uit te spitten en toen viel ik op deze die ik al wel gezien had maar waarvan ik ineens besefte dat ik die wol in huis had en niet goed wist wat ermee te maken. Ik heb hem ook in kleurtjes maar meer paars en blauw. Ik ben zoooo blij, heb mijn eerste bolletje al bijna opgebreid en het is echt mooi, bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ben een tweede bolletje moeten gaan bijhalen en dat was meer in de kleurtjes die jij hier zette, maar past mooi bij mijn eerste bolletje ;) en hij is af, vandaag aangehad en een wolk van een warme sjaal, zalig!! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi, die wil ik ook maken. Mooi garen. Heb je ook een internet site? En stuur je ook naar Schotland?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je mag altijd bestellen per mail en ik verstuur overal naar toe :-)
   Groeten,
   Jeanet

   Verwijderen
  2. Van welk merk is dit garen? En kan ik ergens de andere kleuren zien?
   Ik zoek groen/bruin tinten.
   Groetjes, Marianne

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...