Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 15 oktober 2012

Bedankt!

Lieve mensen,

Hartelijk bedankt voor alle lieve reacties, felicitaties, mailtjes en berichtjes via de beide blogs en facebook. Ik ga er echt helemaal van blozen (en ik ben al zo rood!). We hebben het vanavond gevierd met een heerlijk avondje speculaasjes bakken.


Voor een deeg (voor heel veel speculaasjes) neem je:
250 gram roomboter
130 donkerbruine basterd
130 witte basterd
ca 450 -500 gram bloem
2 eetlepels speculaaskruiden

Goed kneden en een paar uur in de koelkast leggen.


Tja, ik ben niet zo groot, en het aanrecht is soms net iets te hoog om goed kracht te zetten.... Ik kan me herinneren dat mijn moeder dit vroeger ook zo deed met krentenbrood, gewoon op je knieën!


En dan lekker kliederen met een deegroller en heel veel verschillende vormpjes.


En dan, als ze gebakken zijn (15-20 minuten op 150-160 graden), lekker versieren met glazuurstreepjes. Vroeger (en nog steeds) kun je bij de lokale bakker speculaasjes kopen met witte streepjes : wij noemen dat Arnemuids Speculaas. Of het echt van hier is weet ik niet, maar wel lekker! 


 Wij houden het niet alleen bij witte streepjes hoor! Lekker veel kleurtjes....mmmmmm.


Deze spreuk kwam weer goed van pas (dat doe ik om mezelf te kietelen, en ik hoop dat die kaboutertjes vannacht wat werk verrichten)


Morgen weer een handwerk-ideetje! Enne, hier is het ook herfstvakantie, morgenochtend ga ik met de kinderen wat leuks doen - even duimen dat het niet regent. Ik ben dan niet in de winkel tot ca. 14.30 uur. Daarna weer wel en ik beloof dat ik er de rest van de week zal zijn. Beloofd! :-)


9 opmerkingen:

  1. Mmmmmmm, lekker joh! En wat zie ik voor moois rond je nek hangen? Of zie ik dat verkeerd?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er lekker uit. Leuk om te doen met die donkere avonden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. O, zo doe ik het ook met stamppont stampen, op de grond!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het zag er daar heel gezellig uit, hopelijk heb je vandaag een leuke ochtend!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Helemaal in bakmodus hier en dit receptje gaan we zeker ook even testen. Speculaasjes zijn echt heel lekker, zeker als ze nog een beetje warm zijn. Alleen ben ik niet heel goed met koekjes bakken, dus ik ben benieuwd.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ha,ha....ik lig in een deuk met de foto van jou op de grond je deeg aan het kneden!Gezellig doet me denken aan al die leuke freubeldingen die ik ook altijd met mijn eigen kinderen ondernam!O.a koekjesbakken,maar ja tegenwoordig zijn ze bijna 16 en 18 en dan hoeven ze dat niet meer,tja en als ik ze bak dan zien ze'amper het daglicht'als ze uit de oven komen!ha,ha...;-)
    geniet er lekker van zou ik zeggen!Het ziet er in elk geval allemaal heel gezellig uit op je foto's!

    groetjes
    Angeline
    www.mijnplekkie.tk

    p.s;weet niet of jij van een antwoord op een blogbericht ook een mail kreeg,maar je had me gevragen of je de ppt-vogeltjes mocht linken...of course!no problem!:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuk om jullie daar met zijn allen te zien koekjes bakken. Bestaat er iets gezelligers? En dan die heerlijke geur van vers gebakken speculaas ...!

    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen
  8. het recept komt mooi uit wilde het al op gaan zoeken
    we zullen hier ook gaan smullen.

    BeantwoordenVerwijderen