Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

**************************************************


woensdag 1 februari 2012

Schaatsen??

Vroeger keek mijn vader altijd naar de schaatwedstrijden, en wij keken natuurlijk mee. Namen als Ard Schenk en Jan Bols doen mij herinneren aan vroeger. Op onze zwart-wit TV, die af en toe een fikse klap nodig had om aan de praat te blijven. Of waar een brede balk sneeuw op kwam (gepaard met een ronkend geluid), als mijn moeder (uiteraard in diezelfde huiskamer) een stukje naaide op de naaimachine. Ze was echt niet van plan om te stoppen als er een schaatswedstrijd was! Kabel-TV had je natuurlijk al helemaal niet, en de antenne lag boven op zolder. Af en toe was de ontvangst niet zo best, en dan moest een van ons naar boven om de antenne te draaien. En nummer twee stond op de overloop boodschappen door te geven van boven naar beneden (en vice versa) en pa riep dan: "Ja, zo goed!" of  "Nee, nog een beetje draaien". Op je buik lag je dan in zo'n hok die antenne te draaien en uiteraard was het beeld weer slecht zodra je het onding losliet!

Ik kan mijn kinderen niet eens uitleggen wat zwart-wit TV is, en 2 kanalen die pas om 6 uur een programma startten is ook iets onvoorstelbaars! Toch het ik het idee dat het nog maar pas geleden is......

Een nostalgische foto uit die tijd:

Zag er een stuk minder super-sonisch uit dan tegenwoordig, gewoon op een buitenbaan waar je nog onderuit kon gaan over een kloddertje vogelpoep (Hilbert van der Duim).

Bij drops vond ik ijsmutsen die nog een beetje lijken op die van vroeger: http://www.garnstudio.com/lang/nl/visoppskrift.php?d_nr=110&d_id=46&lang=nl

 2 opmerkingen:

  1. Ja,wij zaten ook allemaal met handwerkje voor de buis volgens mij zijn er van het weekend weer wedstrijden dus ik weet al wat ik het weekend doe ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een heerlijk logje, zooooo herkenbaar! Ik had het zelf kunnen schrijven Jeanet! En die mutsen, geweldig, we hebben nog foto's van mijn vader en broertje met zo'n muts op... pure nostalgie in een modern jasje! Gaaf!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...