Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
woensdag 8 februari 2012

Holland op zijn best!

Langzamerhand openbaart zich een raar soort koorts bij een flink aantal landgenoten. Vooral bij lage temperaturen zie je dit fenomeen, komt-ie er of komt-ie niet? Aan de vrijwilligers zal het niet liggen, met honderden mensen tegelijk werd kilometers ijs schoongeveegd! Ik heb aan mijn kinderen uit moeten leggen wat het was: een Elfstedentocht.

Of je nu van kou en ijs houdt, of niet: het levert wel mooie plaatjes op! En als ijs en sneeuw voor een beetje saamhorigheid zorgen, dan is dat toch best?Hier vond ik een patroontje van nog zo'n echt Hollands artikel: klompen!

Je kunt het patroontje kopen (3,95) bij Crea-Me: http://www.crea-me.nl/Hollandse_Gehaakte_Baby_Klompen.html . Maak je ze van gewone katoen (bijv. Catania) dan zijn ze geschikt voor babies van 3-6 maanden, neem je bijv. Miami (nld 3½) dan voor babies van 3-6 maanden. Maar natuurlijk ook erg leuk voor aan de muur of aan de wieg.4 opmerkingen:

 1. Jaaa!! Ik vind het zo bijzonder! En ik ben een Brabantse, dus kun je nagaan! En met dit weer is er niets leukers dan haken :-)
  Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat super!!! En dan in herenmaat maken!!!! Ik zie die kerels van mij er al mee lopen! Mijn handen gaan er van jeuken!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit vind ik helemaal geweldig als klompen fanaat, moe'k ok e!
  Groetjes Hanneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schattig zeg! Ik zie ze al aan bij de kinderen van mijn nichtje in Engeland...!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...