Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 2 februari 2012

Kleurtje??

Vandaag lukte het niet om eerder nog een blogje te schrijven. Ik schreef het vanmorgen al: een strak schema vandaag - en zoals met alle schema's gebeurt: ze kloppen van geen kanten. Dus het was een beetje jakkeren. Maar goed, dat hoort er soms ook bij. Maar ik had niet zoveel tijd om een origineel ideetje op te zoeken. Aan het eind van de middag kwamen er weer grote dozen binnen met daarin - gelukkig - een heleboel dozen van de dikke-kollen-wol. Nu de winter zo plotseling toeslaat hebben nog veel mensen zin om zo'n grote dikke kol te breien. En wees eerlijk - met die naalden 20 ben je in zo'n 2 uur klaar!

Miriam is in elk geval dolgelukkig met haar knalroze exemplaar. Alleen in bed gaat-ie uit!
En het staat 'r nog goed ook! Nu ben ik zo'n fel-gele aan het breien voor de etalage. Dat kun je in het donker doen want hij geeft bijna licht. Het leuke van die felle kleurtjes is dat het toch alweer een lente-gevoel geeft (hoewel de temperatuur daar nou niet direct aan doet denken).

Ondertussen heb ik ook een groot woonkussen gebreid van dit spul. Het breit heerlijk uit en op pennen 10 ook nog snel. Voor een groot kussen  (50 x 50) gebruikte ik maar 2 bollen. 40 steken opzetten en alleen maar recht breien.
Het is niet helemaal hetzelfde maar het lijkt toch een beetje op deze woonkussens? Alleen zijn deze veeeeeeel duurder!

2 opmerkingen:

  1. Wat vreselijk leuk staat hij bij je dochter, (en wat een schatje trouwens!) Het kussen ziet er ook zo heerlijk zacht uit, daar zal vast om gevochten worden bij jullie thuis!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige col (en prachtig meisje)! Heerlijk die felle kleur!!

    BeantwoordenVerwijderen