Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 16 februari 2012

Heftig

Het was een heftige dag! Niks spectaculairs gebeurd, hoor! Maar strakke schema's om alles rond te krijgen vandaag én veel in de bol om op een rijtje te zetten.  Vandaar dat ik ook een beetje laat blog...

Allereerst begin ik maar eens met het brei-project. Deze week werden alle lapjes verzameld en alle breisels en haaksels moesten nog tot een geheell worden gevormd. Op onze grote tafel in het atelier konden we de lapjes schikken. Vooral Johanna heeft 'm helemaal in elkaar gezet (want ik ging dan weer klanten helpen - moet frustrerend zijn, zo'n vriendin die altijd aan het werk is...., maar Jo - we halen de schade zaterdag in, hoor!!)


Johanna nam het kunstwerk nog even mee voor de puntjes op de i, en kijk nou eens hoe leuk het is geworden:

(he, daar heb je die kol weer......)Is -tie mooi of niet?
Ik wil bij deze de kinderen van groep 8 erg bedanken voor de inzet en de vele uurtjes plezier die we met elkaar hadden! Ik vond het in elk geval heel erg leuk!

Het volgende project dat op stapel stond was een bezoek aan de CSW van de Perre èn vanavond een bezoek aan CSW Toorop.

Het bezoek aan de Elzenlaan was erg leuk! 2 opgewonden tieners die niet konden wachten om een kijkje te nemen in hun nieuwe school. En wat een leuke opzet. Gek he, het rook nog hetzelfde als 32 jaar geleden (huh, zo lang??). Er is een stuk bijgebouwd, maar ook veel hetzelfde gebleven. Meneer Boon, de congierge is er al lang niet meer, maar het keukentje nog steeds. En sommige leraren ook! Dus sprak ik met mijn oude scheikunde-leraar (niets veranderd) meneer Leopold, en engels-leraar Geschiere, en nog meer.  Ik zag leeftijdsgnoten óók met kinderen lopen - en natuurlijk onze meiden die het helemaal geweldig vonden. In een laboratoriumjas een proefje doen, door een microscoop kijken of je longinhoud bepalen bij biologie en het leukste vonden ze de les Latijn! (ik ook.....)

Vanavond deden we het dunnetjes over op de andere CSW. Wow, wat is dat toch moeilijk als je op 14 jarige leeftijd een richting moet kiezen! Dus keken we overal rond bij handel en administrie (he mam, mooie computers) maar ook bij techniek (lassen leek 'm ook wel wat). Ook hier zoveel te bekijken en zoveel te kiezen. Maar wat kies je als je Lego-ontwerper wil worden.......?

Dus nu de kinderen op bed liggen zit mijn hoofd vol. Welke weg probeer je ze te wijzen? Kies je wat je leuk is, of wat verstandig is? Kunnen ze het aan? En wat als....? En wat heb ik er van gebakken? Met mijn VWO-diploma en mijn jaartjes Grieks en Latijn wist ik het op 18 jarige leeftijd ook nog steeds niet. Na lange buitenlandse omzwervingen deed ik alsnog HBO-V, werkte ik jaren als wijkverpleegkundige in Souburg, en nu run ik een winkel en een gezin. 'k Heb mijn handen vol en het is prima zo!

Ooit hoorde ik eens: "Bloom where you are planted" en dat proberen we dan maar!

7 opmerkingen:

 1. Hoi Jeanet, wat een herinneringen. En, dat dhr Leopold en Geschiere er nog steeds zijn. Ik dacht dat heel 'ons' lerarenclubje wel met pensioen zou zijn. Ik heb een gouden tijd gehad op de CSW, ondanks het Grieks en Latijn.dat waren ècht mijn vakken niet ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. P.s.: bij mij is het nog 'maar' 28 jaar geleden? En volgens mij zat je een klas lager?

   Verwijderen
  2. Ik ben nu 44, ik was net 12 toen ik daar startte... 44-12 = 32, toch? Die grijze cellen sterven wel in grote getale af! :-)

   Verwijderen
  3. Ja, dàt klopt. Ik reken vanaf t eindexamen. Had les van Leopold tot en met V 6. Scheikunde was mijn lievelingsvak.

   Verwijderen
 2. Wat enorm gaaf, dat breiproject van de kinderen. Super dat jullie hier zoveel aandacht en energie in hebben gestopt! Dat enthousiasme moet toch wel overslaan op de kinderen...
  Schoolkeuze en vooral de richting en het niveau is niet gemakkelijk. Ik denk zelf dat het het beste is om toch aan te sluiten bij wat een kind wil en wat hij kan. Het gaat erom dat er recht gedaan wordt aan je interesses en aan je capaciteiten.

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geweldig breikunstwerk is het geworden, heel erg mooi, wat een geweldige hulp die Johanna! Tja, keuze's zijn altijd moeilijk, kies met je hart zou ik zeggen, je verstand komt er vaak toch niet uit, dat blijft dubben...!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. SUPERGAAF dat breiwerk! Ik denk dat er een hele nieuwe generatie breisters uit voort komt, haha! Oh, en breiers natuurlijk.
  School is wel heel moeilijk. Toen ik die leeftijd had wilde ik schrijfster of archeologe worden. Nu werk ik in de gehandicapten sector en heb het ook prima naar mijn zin. Weten wat je echt wilt is voor weinigen weggelegd ( helaas! ) maar over het algemeen lost het zichzelf allemaal wel op. Er is ook zoveel te kiezen en er zijn zoveel leuke dingen.

  BeantwoordenVerwijderen