Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 1 februari 2012

Schaatsen??

Vroeger keek mijn vader altijd naar de schaatwedstrijden, en wij keken natuurlijk mee. Namen als Ard Schenk en Jan Bols doen mij herinneren aan vroeger. Op onze zwart-wit TV, die af en toe een fikse klap nodig had om aan de praat te blijven. Of waar een brede balk sneeuw op kwam (gepaard met een ronkend geluid), als mijn moeder (uiteraard in diezelfde huiskamer) een stukje naaide op de naaimachine. Ze was echt niet van plan om te stoppen als er een schaatswedstrijd was! Kabel-TV had je natuurlijk al helemaal niet, en de antenne lag boven op zolder. Af en toe was de ontvangst niet zo best, en dan moest een van ons naar boven om de antenne te draaien. En nummer twee stond op de overloop boodschappen door te geven van boven naar beneden (en vice versa) en pa riep dan: "Ja, zo goed!" of  "Nee, nog een beetje draaien". Op je buik lag je dan in zo'n hok die antenne te draaien en uiteraard was het beeld weer slecht zodra je het onding losliet!

Ik kan mijn kinderen niet eens uitleggen wat zwart-wit TV is, en 2 kanalen die pas om 6 uur een programma startten is ook iets onvoorstelbaars! Toch het ik het idee dat het nog maar pas geleden is......

Een nostalgische foto uit die tijd:

Zag er een stuk minder super-sonisch uit dan tegenwoordig, gewoon op een buitenbaan waar je nog onderuit kon gaan over een kloddertje vogelpoep (Hilbert van der Duim).

Bij drops vond ik ijsmutsen die nog een beetje lijken op die van vroeger: http://www.garnstudio.com/lang/nl/visoppskrift.php?d_nr=110&d_id=46&lang=nl

 



2 opmerkingen:

  1. Ja,wij zaten ook allemaal met handwerkje voor de buis volgens mij zijn er van het weekend weer wedstrijden dus ik weet al wat ik het weekend doe ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een heerlijk logje, zooooo herkenbaar! Ik had het zelf kunnen schrijven Jeanet! En die mutsen, geweldig, we hebben nog foto's van mijn vader en broertje met zo'n muts op... pure nostalgie in een modern jasje! Gaaf!

    BeantwoordenVerwijderen