zondag 1 april 2012

Work in progress

Vandaag was het de dag om even bij te komen van de drukte van vorige week. Even aandacht voor elkaar, en even niets moeten is heerlijk. Deze week heb ik niet heel veel af kunnen maken waar ik mee bezig was, maar een klein projectje kwam wel af. Vóór ik de bloemetjes op de vensterbank maakte was ik al met een ander lapje en blikje bezig. Ik gebruikte hiervoor een groot soepblik, maar vormde het hoesje uiteindelijk rond een gewone bloempot (lekker flexibel, zo'n breiwerkje)


Mijn inspiratie kwam van de site van Garnstudio, maar maakte er een eigen draai aan. Ik zette 50 steken op met een dubbele draad Bravo (acryl, 1.50 per bolletje) en breide op naalden 6.
4 steken averecht, 6 steken recht, 6 averecht, 6 recht, 6 averecht, 6 recht, 6 averecht, 6 recht, 4 averecht. (de teruggande naald de steken breien zoals ze zich voordoen).
Op de rechte steken kabeltjes maken (elke 6e naald kabelen) en breien tot het hoog genoeg wordt voor een blik, dan afkanten en de zijkanten aan elkaar naaien. Maar mijn kindje-op-moeders-schoot paste niet in het blik (dat heb ík weer...) maar wel in een gewoon bloempotje. Nou, daar pasten het gebreide hoesje ook prima om, gelukkig!Je kunt prima steekjes oefenen en met deze kleine lapjes deze bloempothoesjes maken.
En toen brak vanmiddag het zonnetje door! Hoewel het buiten nog best koud is (wat een verschil met vorige week!!!)........is het achter het raam prima toeven, hoor! Ik ben nog steeds bezig met mijn Granny Square die steeds groter wordt. De rijen duren natuurlijk steeds langer, nog een rijtje of 5 ......
....wordt vervolgd....4 opmerkingen:

 1. Leuk! Jouw potje is veel leuker dan om een blik. En wat een heerlijk kleurtje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat vrolijk. En een leuk klein werkje tussendoor. Je ziet het ook veel om glazen vazen. Misschien als ik nog wat tijd heb.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een mooi hoesje voor je bloempot!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Potje ziet er super uit en wat een heerlijke kleur

  BeantwoordenVerwijderen