Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet.

woensdag 25 april 2012

Oranje boven

Vandaag heb ik mijn lentekrans eindelijk vervangen door een actueler exemplaar. Het leek me wel leuk om een krans voor Koninginnedag te maken volgens het principe wat ik op dat logje beschreef. Lekker snel klaar en een leuk resultaat, denk ik...Ik had nog een hele oude krans van stro liggen die ik eerst omwikkelde met reepjes oranje stof. Wel belangrijk want dan hoeft het garen waarmee je de krans omwikkelt niet alles voor 100 % te bedekken. Ik gebruikte dan ook maar 1 bolletje sprietjesgaren. Ik haakte uit het hoofd dit kroontje en smeerde het in met textielverharder. Rood-wit-blauw lintje erom heen en tadaaaaaaaaah!


En verder met ik nog met een fruebeltje bezig wat ik dan ook overal mee naar toe neem. Ik moet hierbij nogal tellen en opletten, niet zo handig vandaag......


...Wordt vervolgd....

11 opmerkingen:

 1. Nou, die is heeel leuk!! Wat een gaaf idee!
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hoi jeanet,

  wat een ongelooflijk super leuke krans!
  Ga zo door met je creatieve ideeen ik geniet er enorm van.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. nou wat superleuk zeg!!! een kroontje uit je hoofd haken...het klinkt zo makkelijk ;), knap hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heb je dat weer leuk gedaan zeg... Ziet er heel gezellig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeanet, wat een geweldige krans! Ik denk dat de koningin nu spontaan afreist naar Arnemuiden! Ik vind hem super leuk, heel origineel.

  Het andere werkje hoeven we vast niet lang te wachten op het resultaat, want het is ook oranje (tenzij het voor koninginnendag 2013 is...), ik ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Superleuk Jeanet, wat staat dit feestelijk! En ook leuk dat het zo'n eenvoudige manier is...!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk zeg!! Bedankt voor de beschrijving!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. das gefällt mir , schade , das ich montag nicht in zeeland bin . ich hoffe sehr , das du ein paar bilder vom königinnentag einstellst . liebe grüße martina

  BeantwoordenVerwijderen