Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet. De winkel is gesloten van zondag 18 t/m dinsdag 27 september

donderdag 26 april 2012

Kroon

Zo langzamerhand krijgen we een beetje de oranje-kriebels. Ik had er echt plezier in om Koning Jacobus te installeren op zijn krans-troon, en het brengt blijkbaar bij velen een glimlach teweeg. En da's de bedoeling....!
We ontvingen het programmaboekje van de Oranjevereniging, de voorbereidingen voor de hardloopwedstrijd morgen zijn in volle gang, maar ik moet mijn etalage nog, help! Dat wordt niets bijzonders, hoor - ik ga het niet redden. Veel oranje en rood-wit-blauw als ze morgen voorbrei rennen - that's it. Had ik toch al niet de indruk dat die hardlopers geïnteresseerd zijn in mijn etalage.....

Dus om in de sferen te blijven: hier een patroon van een gehaakte kroon:

Van oorsprong een Engels patroon van Alli Crafts, maar de Nederlandse vertaling kun je vinden op het blog van Annemarie. Haken met naalden 5, en af en toe passen! Dat kan nog net voor Koninginnedag.

Een ander patroontje van een gehaakt kroontje vind je hier:

Crochet crown headbands many colours  - newborn photo prop

Dit is een Engels patroontje maar als je goed kijkt kom je al een eind. En hier vind je ook nog een video waar ze het helemaal voordoen. Dit kroontje is gehaakt op nld 3½-4. Klik hier voor het filmpje!2 opmerkingen: