donderdag 26 april 2012

Kroon

Zo langzamerhand krijgen we een beetje de oranje-kriebels. Ik had er echt plezier in om Koning Jacobus te installeren op zijn krans-troon, en het brengt blijkbaar bij velen een glimlach teweeg. En da's de bedoeling....!
We ontvingen het programmaboekje van de Oranjevereniging, de voorbereidingen voor de hardloopwedstrijd morgen zijn in volle gang, maar ik moet mijn etalage nog, help! Dat wordt niets bijzonders, hoor - ik ga het niet redden. Veel oranje en rood-wit-blauw als ze morgen voorbrei rennen - that's it. Had ik toch al niet de indruk dat die hardlopers geïnteresseerd zijn in mijn etalage.....

Dus om in de sferen te blijven: hier een patroon van een gehaakte kroon:

Van oorsprong een Engels patroon van Alli Crafts, maar de Nederlandse vertaling kun je vinden op het blog van Annemarie. Haken met naalden 5, en af en toe passen! Dat kan nog net voor Koninginnedag.

Een ander patroontje van een gehaakt kroontje vind je hier:

Crochet crown headbands many colours  - newborn photo prop

Dit is een Engels patroontje maar als je goed kijkt kom je al een eind. En hier vind je ook nog een video waar ze het helemaal voordoen. Dit kroontje is gehaakt op nld 3½-4. Klik hier voor het filmpje!2 opmerkingen: