Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

dinsdag 3 april 2012

Bezemsteel haken

Vorig jaar verscheen in de Handwerken Zonder Grenzen een artikel over Bezemsteel haken (of breien). Het is een heel oude techniek van lussenmaken op een dikke stok (Bezemsteel), die je vervolgens weer in lussen aan elkaar haakt.Op het internet kun je verschillende beschrijvingen en tutorials vinden. Zoek maar eens naar "Bezemsteel haken"of "Broomstick lace"!  O.a. dit filmpje:
of deze:


Het is beslist niet moeilijk, maar "anders". Vanmiddag ga ik naar Goes om met de dames van de breiclub daar te stokhaken (ben ik dus niet in de winkel!!). Het is mooi om garen te gebruiken met een kleurverloop zoals Invicta Color, maar het hoeft zeker niet.


Als je het ook eens wilt bekijken (of doen), ik heb altijd een proeflapje liggen in de winkel!


5 opmerkingen:

 1. Dit staat ook nog op mijn verlanglijstje om eens te doen! Heb er al heel mooi lichtblauw breigaren voor in de kast liggen. En een paar hele dikke breinaalden die ik ooit als grapje kado kreeg van familie toen we 25 jaar getrouwd waren ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. die lijkt heel erg op het mosselpatroon dat op de Drops site staat! Bij dat patroon wordt de draad steeds drie keer om de naald geslagen, dus dat is ongeveer hetzelfde formaat als een bezemsteel?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik vind dat zo mooi ! misschien moet ik dat toch ook maar eens proberen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. danke für den schönen vormittag in deinem wohnzimmer . freue mich sehr auf die tasche und das nadelmäppchen . liebe grüße martina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. even wennen maar wel leuk om te doen, ik ben er ook mee begonnen en had het eerste filmpje als leidraad gebruikt, heel duidelijke uitleg

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...