Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
maandag 16 april 2012

Baby-deken

Blogde ik vorige week over gehaakte dekens, je kunt natuurlijk ook een deken breien. Nu is het (zelfs niet met rondbreinaalden) niet heel handig en prettig werken met de hele breedte van een deken op de naalden, zo niet onmogelijk. Ik vond op dit (engelstalige) blog een prachtige babydeken gebreid in banen die later aan elkaar worden genaaid. Kijk maar mee bij Minhers:Je kunt de deken ook terugvinden op Ravelry. De deken is in smalle stroken gebreid op nld. 4 mm. Hier is gebruik gemaakt van garen met een kleurverloop (in jaquard patroon), dus dan extra opletten dat je wel elke keer bij het zelfde patroon begint. Op deze manier kun je je deken eenvoudig zo lang en breed maken als je wilt.

Het is een eenvoudig patroon, in het nederlands:
41 steken opzetten.
1 recht, 1 meerderen, 17 recht, 3 recht samenbreien, 17 recht, 1 st. meerderen, 1 recht
De teruggaande naald alles recht. Zo maak je lange stroken die je aan elkaar naait.

De meerderingen maak je niet met een omslag, maar door van 1 steek 2 te maken (eerst voor insteken en daarna achter).


En hier vind je de roze variant:
9 opmerkingen:

 1. Ohh, wat een prachtige dekens, en een super patroon! Dank je wel Jeanet, al zal ik er nog niet meteen aan beginnen, ik sla het wel op... :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een supermooie dekens en het patroon is zo schitterend.

  Groetjes Ilonka

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie dekens, prachtige kleuren en patroon!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beginnertje hier, ik vraag me af hoe de driehoek boven en onderaan elke strook dan tot stand komt? Of is dit automatisch bij het volgen van het patroon? 3 recht samenbreien is gewoon zoals het klinkt, 3 steken in de rechternaalt nemen (ipv 1), en daar dan 1 steek van maken?
  Het is wel een zeer mooi dekentje, ik den kdat ik me er toch aan ga wagen (beginner als ik ben zal dat waarschijnlijk niet onmiddelijk goed komen, maar soit, als je niet probeert leer je ook nooit he).
  Groetjes,
  Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat klopt Nathalie, gewoon 3 steken tegelijk nemen. Soms is het écht niet moeilijk om mooi resultaat te krijgen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super :) en ik zie net dat ik enkele kanjers van spelfouten (typfouten) gemaakt heb (naald met een t? Oeioei).. Ik ga me er aan wagen, in september wordt mijn metekindje 2 jaar, een speciaal dekentje lijkt me dan wel op zn plaats.. Ik zal maar wat voortmaken dan :)
  Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik ben hem ook aan het maken :))
  helemaal in het wit

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben hem ook aan het maken. Ben benieuwd hoe lang ik er mee bezig ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben hem ook aan het maken. Ben benieuwd hoe lang ik er mee bezig ben.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...