Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
donderdag 12 april 2012

Fair Isle breien

Vroeger noemden we het waarschijnlijk gewoon "inbreien", maar een beetje sjieker klinkt zeker Fair Isle of Jacquard breien. Met 2 of meer kleurtjes in patronen breien vereist een beetje oefening zodat de draden die je van achteren meeneemt niet te strak of te los komen te staan. Op deze drops-video kun je de techniek goed bekijken.

Een schitterend voorbeeld van een vest in deze techniek komt van Anna: een schitterend vest van "restjes!" in een Argyle-ruit. Kijk zeker eens verder op haar blog.
en de binnenkant:


Is het niet schitterend? Nu kan ik me voorstellen dat je niet gelijk aan zo'n groot project begint, en daarom een klein projectje voor een lief muisje in Fair Isle stijl. Gevonden op Ravelry (gratis maar in het engels).


8 opmerkingen:

 1. oooooh, zo mooi, maar zo moeilijk, ik krijg het maar niet voor elkaar... het wordt bij mij altijd een lap beton... en of ik nou 'los' of 'vast' brei, het lukt gewoon niet... wel jammer want er zijn heel veel leuke patronen te vinden, vooral noorse vind ik altijd erg mooi

  greetz mamouna

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb laatst ergens gelezen dat er wel degelijk verschil zit tussen de verschillende vormen! Fair Isle was geloof ik nooit met meer dan twee kleuren, en ook een maximaal aantal steken in één kleur. En het was ook nog regio-gebonden. Mooi blijft het - en een beetje oefening kan geen kwaad, zelfs bij mij is het uiteindelijk gelukt om mooi in te breien - voor het gevoel een beetje te los, en dan komt het juist mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Karien, ik ben altijd wel in voor wat meer achtergrond informatie. Wie weet er meer?

   Verwijderen
  2. Hoi Jeanet,
   Wat een leuke verrassing. Het grootste verschil tussen jacquard en fair isle is de techniek (letterlijk). Jacquard breien is een machinale techniek, uitgevonden door dhr. Jacuard. Fair Isle breien is een oorspronkelijk handmatige techniek die bekend is geworden via het eiland Fair Isle. Dit eiland ligt tussen Orkney en Shetland.

   Het uiterlijk van beide technieken kan dan weer grotendeels gelijk zijn. En, het is allebei inbreien ;-)
   Maar, er is natuurlijk nog veel meer over te vertellen.

   Verwijderen
 3. Que lindos ratoncitos!! Yo quiero uno.

  Un beso, mi niña

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige trui! Zulke mooie warme kleuren.
  En dat muisje is echt een schatje!

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig, die trui, maar ik weet nu al zeker dat dit hem nooit gaat worden!! Dat inbreien met twee vingers (zo noem ik dat maar even voor het gemak) vind ik nog steeds ontzettend lastig, vooral die linkerhand, daar blijft het moeilijk mee om de draad goed stevig strak te houden... dus worden het misschien toch maar de muisjes...!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. prachtig breiwerk vind ik en wat een dotjes...die muisjes!!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...