Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet.

woensdag 18 april 2012

Voetbal

Deze dag stond een beetje in het teken van Voetbal. Dat spelletje waarbij je met 22 man achter een lap leer holt, en als je 'm hebt dan schop je 'm weg. Waar wereldwijd meer geld in omgaat dan in de Nederlandse economie, (denk ik) en waarvan ik nog steeds geen buitenspel begrijp. Wat je het liefst speelt in de blubber mét korte broek, dát voetbal.

Vandaag werd in Westkapelle het jaarlijkse Paasvoetbal gehouden - dit maal voor de meisjes. Yep, de jongens van de basisschool hier werden al nummer een, en nu gingen de dames op pad. In Westkapelle is het altijd 4 graden kouder dan in de rest van Walcheren, maar daar hadden ze absoluut geen last van. De dames speelden een hele aardige poule (geweldige coach natuurlijk), en werden uiteindelijk 4e. En hadden heel veel lol!Laat de klokken maar luiden,
hier zijn de meiden van Arnemuiden!

Vervolgens ging manlief voor de -tigste keer naar Hoogerheide waar hij een hele winter een cursus Juniorentrainer van de KNVB volgde, en vandaag zijn diploma ophaalde. En geloof me dat dit geen peuleschil was, hoor. Ook als je 20 jaar in Nederland woont kom je in zo'n cursus zoveel uitdrukkingen en jargon tegen die onbekend zijn (en dat jargon voor mij ook!!). "De spits afbijten, het vuur aan de schenen leggen, iemand de ogen uitsteken, ruggegraat hebben", voor ons duidelijke taal maar als Nederlands niet je geboortetaal is een hele klus. Maar deze werd dus geklaard!


En toen hij thuis kwam ging hij voetbal kijken, maar dat deden meer mannen vandaag!

Dus om dan maar een beetje in de stemming te blijven: hier een voorbeeld van een gehaakte voetbal!

Soccer Balls/Baseballs
Hier gevonden, het patroontje kost $ 6,00. Maar met wat fantasie kun je dit zelf ook, kijk nog maar eens hier, kies de kleuren alleen wit en zwart. Maak de 5-hoeken met zwarte, de 6-hoeken met wit en zet het volgens dit schema aan elkaar. Appeltje-eitje!
7 opmerkingen:

 1. Dag Ali, gefeliciteerd met je trainersdiploma.. Waar zouden we in Nederland zijn zonder alle actieve vrijwilligers? Thuis achter de geraniums waarschijnlijk! (misschien dan wel weer met een breiwerkje. Dat is dan weer goed voor jullie negotie ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van harte Ali, met het behalen van je trainersdiploma!! Een geweldige prestatie!! Super dat Jeanet jou hier in het zonnetje zet!! Groetjes Lupineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hartelijk gefeliciteerd met het diploma, Ali! De meiden met hun 4e plaats, vind ik ook heel knap!
  Die zijn heel mooi Jeanet, maar ik ben blij dat de tijd dat er met (voet)ballen werd gespeeld al flink achter me ligt :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O wat leuk! Mijn schoonzoon is met dezelfde cursus bezig. 2 van zijn 3 zonen zijn nu stapelgek van voetbal. Ze hebben er plezier in en zijn lekker met sport bezig. Laten we hopen dat dat zo blijft.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oh jeanet leuk zeg ,maar heb je de voetbalmuts al gezien bij annita van http://zijmaakthet.blogspot.com is van deze week ook super leuk.gr marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Man van Jeanet Van Harte Gefeliciteerd!! Dit is niet makkelijk!! Geweldig goed !!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Allereerst een felicitatie voor Ali voor het diploma en samen met de meiden voor hun 4e plaats!
  Wat een leuk voetbalblogje. Leuk om een voetbal te maken. Na Koninginnedag houden we het oranje er vast nog in.....

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen