Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 13 april 2012

Argyle

Helemaal geinspireerd door het mooie vest van Anna, ben ik op zoek gegaan naar wat meer patronen met de Argyle ruit. Het Argyle patroon komt van oorsprong uit Schotland en werd gebruikt voor kilts en plaids maar ook voor sokken (bron: Wikipedia ). Nu is het een patroon dat met regelmaat terugkomt in kleding maar ook op gebruiksvoorwerpen e.d.

En dit kwam ik ook tegen! Gevonden in deze Etsy-shop.

Yarn Wreath Felt Handmade Door Decoration - Fall Argyle Plaid 12in

Is dit geen plaatje?
Je kunt 'm in deze shop kopen maar met wat fantasie ook zelf maken. De basis is een krans omwikkeld met wol. De ruiten van vilt worden met een contrasterende kleur garen vastgezet. Erg mooi! Er staan nog veel meer mooie kransen in deze Shop, kijk meer eens:

Yarn Wreath Felt Handmade Door Decoration - Spring Plaid 12in
Yarn Wreath Felt Handmade Door Decoration - Argyle Plaid 12in

Ben je meer van breien? Dan kun je hier een patroon vinden van dit kussen. (engels)
pillow knitting patterns

2 opmerkingen: