Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet. De winkel is gesloten van zondag 18 t/m dinsdag 27 september

dinsdag 10 april 2012

Etalage - 2

Eind maart liet ik jullie de eerste "etalage" zien, een logje vol met mooie foto's die ik kreeg met maaksels van diverse lezers en klanten. Het worden er ondertussen steeds meer, dus het leek me wel een goed idee om dat af en toe eens te herhalen!
De bij deze Etalage no.2

Allereerst een foto van Hanneke Beekman. Zij was vorige week de jongste deelneemster op onze brei- en haakclub en kreeg de beginselen van een Granny Square onder de knie. Best moeilijk met nog 25 kwebbelende dames om je heen, hoor! Ze had thuis echter ook al geoefend en dit is het resultaat, is het geen mooie onderzetter? Gemaakt met Catania Color - leuk met veel kleurtjes!


 
Vorige week stond mijn Lentekrans op het blog van Annemarie. Het was het best bekeken item die week :-) Maar al meer mensen hadden hun eigen variant gemaakt van deze krans, deze is van Geert:

 

Van Elly die 'm maakte met haar kleindochter:


en deze van Marjan (en haar creatieve blog: http://draadjesfestijn.blogspot.com/)


 
En toen kwamen mijn Lenteblikjes op Freubelweb. Daar heb ik veel reacties op gehad! Sommige ideeën spreken ineens veel mensen aan, zeg maar wat dat is?

Marian maakte er originele kruidenpotjes van. die houden vast langer dan mijn viooltjes (die gingen van het weekend ter ziele, ze zaten onder de bladluizen - en nu mijn etalage....)!

 


 
Wisten jullie dat het patroon van de gebreide babyslofjes (uit 1945) het meest bezochte item van mijn blog is? Dit zijn de slofjes van Gré (en hier haar blog): 
En er is nog meer dat ik toegezonden kreeg - dat bewaar ik voor een volgende keer! Ik vind het erg leuk als mensen foto's sturen van wat ze gemaakt hebben. Het leukste is het als er een verwijzing naar een patroon is (hoeft natuurlijk niet van mijn blog te zijn!!), zodat anderen ook aan de slag kunnen.

7 opmerkingen:

 1. Ik hou van je stoffen. En dit meisje, erg mooi.

  Gefeliciteerd

  Een kus,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk log weer.Altijd genieten. Slofjes leuk, potjes leuk. En door de jongste HANNEKe een onderzetter gemaakt. Lekker doorgaan dit worden de beste haaksters voor de toekomst enig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig allemaal! Maar het mooiste staat toch wel bovenaan, die geweldig mooie onderzetter!
  Maar ook de verschillende kransen, de potjes en de slofjes; prachtig allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is nou zo heerlijk aan bloggen; dat we allemaal met elkaar kunnen meegenieten en dat we wat voor elkaar kunnen betekenen op deze manier!
  Je bent heerlijk bezig Jeanet, houden zo!

  Groetjes, elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk Jeanet, om al deze resultaten te zien! Zo heerlijk dat we elkaar zo kunnen inspireren! Superknap van Hanneke ook!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk idee, zo'n etalage! Petje af voor Hanneke. Geweldig dat ze dit kan en er plezier in heeft. Ik ben benieuwd wat ze nog meer gaat maken...
  De kransen zijn ook mooi geworden. Mooi om te zien dat iedereen er zijn eigen draai aan geeft.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen