Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
woensdag 11 april 2012

Golfjes-deken

Vandaag had een klant een vraag over een gehaakte baby-deken, en ik heb beloofd er vanavond over te bloggen. Ik heb ik de winkel niet alles op papier waar ik ooit over heb geblogd, laat staan van alles wat nog ergens in mijn hersenpan ligt opgeslagen (alhoewel ik dat ook niet altijd meer kan terugvinden). Ik ben nogal bewaarderig van patronen en ik heb menig klant al eens kunnen helpen met een patroontje uit de oude doos.


Stapel "oude" patronenboekjes


Mijn eigen verzameling brei en haak-boeken (een deel dan...).

Maar ondanks deze stapels had ik niet direct op papier hoe je golfjes in een dekentje haakt. Dus bij deze... Ik heb altijd erg veel bewondering voor dit soort grote projecten. Hoewel je niet hoeft bij te houden waar je gebleven bent (hup gewoon weer een streepje erbij) zit je op het eind wel met de hele sprei op schoot. Neem je niet even mee in de trein of auto....

Een mooie golfjes-deken vind je bij Lucy van Attic 24 (een van mijn favoriete blogs).

IMG_2555

Hoewel in het Engels, geeft zij een duidelijke foto-uitleg. Het mooie van deze deken is dat er géén gaatjes ontstaan. Zij maakt in de "dalen" een samengehaakt stokje (2x), op de "bergjes" 2 stokjes uit een (2x).

IMG_3061

IMG_3064

PS: ik kreeg een supertip gemaild: hier vind je de vertaling in het Nederlands! http://charami.com/2010/09/04/vertaling-keurig-golf-patroon/

Maar misschien vind je juist die gaatjes wel leuk, en dan is dit een mooie variant (gevonden bij Haken en meer minstens zo leuk, echt even kijken!)
En dit is er eentje met van allebei wat: Sucrettes Blog
Je kunt de breedte van de golfjes zelf bepalen, wat weer heel andere effecten geeft - net als het kleurgebruik.Nou, als dit geen inspiratie is?


9 opmerkingen:

 1. Oooh, ik heb ook zo'n zin om dit dekentje te maken en ik denk dat ik al om ben...!!
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Jeanet,
  Ik heb net je blog gevonden en ben je nieuwe volger geworden. Je hebt een hele leuke blog. Bedankt voor het delen van de haakpatroontjes, ik ben zelf ook een haakverslaafde. Dat wordt nog moeilijk kiezen met zoveel leuke ideetjes.Ik denk dat ik die middelste met die gaatjes ga maken in het miniatuur voor in mijn poppenhuis.
  Liefs
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beautiful waves for a blanket!
  I love it!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk log weer altijd genieten hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie gehaakte golfjesdekentjes laat je zien!
  Fijne dag, Noor

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh Jeanet, wat doe je me aan...! Heel vreselijk deze geweldige dekens, ik zou zo willen beginnen, maar heb nog zoveel anders te doen en af te maken...;)!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, ik wil ook aan een ripple beginnen! Maar dan moet ik natuurlijk eerst weer eens beslissen welke kleuren ik dan ga gebruiken. Uh oh... da's al een studie op zich ;-)
  Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk en lekker warm op bed! Maar wel een grote klus voor een 'volwassen' sprei. Daar moet ik dus eerst tijd (en ruimte) voor zien te maken en dat lukt nu even niet. Ik heb hem bij me favorieten gezet want ik je berichtje niet vergeten!
  groetjes weer
  Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk! Pickles uit Noorwegen heeft ook gehaakt EN gebreide golfjes dekens. Ik ben zelf nu een deken aan het brein (meest recente post op mijn blog) en ik moet zeggen, dit wordt misschien een winterprojectje!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...