Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

dinsdag 17 april 2012

Vraag!

Na ruim een jaar bloggen en verzamelen heb ik het idee dat ik redelijk de weg weet te vinden in blogland voor wat betreft haken en breien (nee, ik heb nog lang, lang, lang niet alles gezien!). Vandaag kwam iemand in ons winkeltje vragen of ik ook patronen wist voor knuffels en speelgoed dat genaaid was. Eeeeh, nou - eigenlijk niet. Vraag naar knuffels, vliegtuigen, poppen, raketten, bloemen etc. in haakpatronen en ik kom er wel uit, maar naai-patronen?? Ik zou het echt niet weten!

Ik snuffelde wat en vond o.a. deze geweldige walvis (plus gratis patroon) op dit blog: De Droomfabriek.


Wie weet er nog meer? Vooral patronen voor jongens zijn moeilijk te vinden! Engelse patronen geen bezwaar, wie weet er wat??

7 opmerkingen:

 1. Wat een leuke walvis, nee, ik weet geen genaaide beesten, het meeste is gehaakt.
  succes met zoeken en groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Knuffelpatronen zijn veelal los te koop, of staan in boeken. Grote namen zijn Tilda en Melly and Me. Op www.modabakeshop.com staan een paar patronen, maar ook een grote lijst van blogs, waarop 1 of meer gratis patronen staan. Het zijn vooral quilts, maar ook tassen, etuitjes en soms ook speelgoed. Ik vind de walvis erg leuk, die had ik nog niet eerder gezien. Op freubelweb komen ook wel eens knuffels voorbij trouwens.
  Groetjes Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi jeanet

  Hier kan je veel dingen vinden http://www.freubelweb.nl/ , http://creakir.blogspot.com/p/als-ik-ooit-vijf-minuten-tijd-heb.html ,op deze site kan je e-books kopen http://www.farbenmix.de/

  gr jacoline

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, lastig!! Ik naaide de knuffels voor de kinderen altijd 'uit het hoofd' en tekende zelf de patronen. Ooit eens een supergrote Garfield genaaid, die staat nog steeds op Koen zijn kamer..! Misschien leuk om eens te laten zien... maar nee, ik kan je dus niet helpen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Is 50 genoeg? Ik heb niet geteld of er ook inderdaad 50 op staan hoor :-)! Www.allcrafts.net/sewing/stuffedanimalssewing.htm

  Groetjes, Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier een aantal leuke linkjes! Op de sites staan nog veel meer leuke patronen.
  Konijn
  http://www.farbenmix.de/shop/Kreative-FREEbooks/Haekeltier-KROEFER-Kreativ-Ebook-als-Geschenk::10696.html
  Olifant
  http://www.farbenmix.de/shop/Kreative-FREEbooks/ELEFANTOeS-Kreativ-Ebook-als-Geschenk::10046.html
  Olifantje
  http://www.craftpassion.com/2012/03/the-happy-elephant-family-sewing-pattern.html
  Auto
  http://www.noodle-head.com/2010/06/car-pillow-tutorial.html

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een heel leuk boek met dino's en draken (heel geschikt voor jongens) is 'Knuffel Speeltjes om zelf te maken' van Pamela Peake. Hij is 2e hands te koop. Oorspronkelijke titel: 'How to make dinosaurs and dragons'

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...