Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 20 juni 2012

Off-day.....

Ik heb een off-day geloof ik!

Stel, je bent 12 en je mag naar een kennismakingsmiddag op je nieuwe school. Dan raak je 7 kilometer van huis je fietssleuteltje kwijt. Je belt met je mobieltje naar huis - niemand neemt op (tja, moeder staat bolletjes te slijten in haar winkeltje). Dan bel je papa op zijn mobiel (die staat onkruid te wieden in de moestuin, 4 km van huis) en vraagt hem of hij mama wil bellen - je vertelt hem natuurlijk niet waarom. Mama belt vervolgens naar je en je vertelt dat je (voor de 100e keer) je fietssleuteltje kwijt bent. Mama is op een of andere manier not amused... Mama waarschuwt papa die het onkruid laat voor wat het is en hij crosst op zijn fiets naar huis om de winkel te bemannen. Mama probeert je terug te bellen, maar natuurlijk heb je je telefoon helemaal uitgezet. Mama pakt de bus en het reservesleuteltje en scheurt met de bus naar school. Halverwege kom je mama in de bus tegen. Je hebt namelijk het sleuteltje weer gevonden (gewoon in je tas) en je vond het niet de moeite waard om dat nog even telefonisch mede te delen. Je vraagt je af waarom mama zo rood aanloopt en zo moeilijk doet......


Stel, je bent 14 en je hebt vanavond een afscheidsetentje van school in het Wokpaleis in Middelburg. Je hebt die dag gewonnen met je klas bij de sportdag en je bent nog helemaal in de wolken van de goede beoordeling die je gisteren kreeg van je juffen op school. Niet omdat je rapport nou zo spetterend was, maar omdat je persoonlijk zo geweldig gegroeid bent dat ze je "het succesnummer van het jaar" noemen. Je doft je op, je hebt zo'n zin in dat wokken en per ongeluk rijdt je door rood op een brug waar in de verste velden niemand is te zien. Behalve Mevrouw Agent dan. Die vindt het echt nodig om je aan te houden en je een boete van € 40 euro te geven. Je avond ligt aan diggelen, je vraagt je af waarom je De Wet hebt overtreden en bedenkt een hele avond hoe je dat thuis gaat vertellen. Je vraagt je af waarom mama dat zo luchtig opneemt en niet boos is.....


Stel, je bent 44 en je werkt 6 dagen in de week om de tent met moeite draaiende te houden. Je blogt je wezenloos en probeert op allerlei manieren mensen te interesseren voor het handwerken. Je hebt je dochter beloofd om haar kamer op te knappen vóór ze naar de middelbare school gaat, en met je moeder van 72 behang je het kamertje met vliesbehang - wat wonderbaarlijk goed lukt. Dochterlief wikt weken over de muurverf, kiest 2 kleuren met de prachtige namen `Heide´ (lila) en `Hop´ (zachtgroen). Na het plukken van emmers aardbeien, heen en weer rijden naar een dochter-zonder-sleutel, werken, bolletjes en wasgoed besluit je de kamer af te maken en te beginnen met de muurverf. ´Heide` blijkt prachtig! ´Hop` in omgetoverd tot een afgrijselijke kleur geel. Dit kan de bedoeling niet zijn! Je pakt het kleurkaartje, de kleur is echt helemaal niet wat je hebt besteld. Je kan het karweitje niet afmaken, want je moet eerst terug met de verf. Je vraagt je af waarom je zo vreselijk moe bent.....

Ik heb een off-day!

16 opmerkingen:

  1. O, dit herken ik echt! Soms ben je een hele dag druk geweest en denk je 's avonds: ik heb de hele dag gerend en wat heb ik nou eigenlijk gedaan? Morgen gaat het vast weer beter!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou, je hebt recht op een warm bad, compleet met een verzorgende hand die je een heerlijk glaasje brengt, je rug wast, je handdoek aangeeft en een heerlijk fris bed.

    Morgen nieuwe kansen, nieuwe prijzen. Heel veel sterkte voor nu!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb echt met je te doen. Sommige dagen wil je best overslaan. En vandaag was er zo'n een. Ik kan zeggen morgen is het beter maar ik kan niet voorspellen. Laten we hopen dat morgen een dag is om door een ringetje te halen.

    Ik ken deze dagen van vroeger toen ik nog tieners had. Houd moed. Het wordt ooit beter.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Tijd voor een lekkere borrel... Morgen is er weer een dag!
    Sterkte

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Arghhhhhhhh, wat een rampendag!
    Nog mazzel dat je dochter geen lege patatzak op de grond heeft gegooid...kreeg mijn zoon een boete voor van 90 euro...tja, het zijn ook wel vreselijke vergrijpen he, van de jeugd van tegenwoordig, die moet je flink bestraffen voor het uit de hand loopt met ze,tsss.Ha, en dan dat sleutel verhaal...ach meid, daar ga je later echt nog eens heel hard om lachen!
    kop op, morgen is er weer een nieuwe dag....;)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Herkenbaar... nu maar lekker slapen en morgen met frisse moed verder! Sterkte!

    Liefs, Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Deze off day is bijna voorbij meis.
    Hopen dat morgen een tof(fe) day wordt!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ohhh, dit is een dag.. die je maar beter zo snel mogelijk kan vergeten!!! Lieve Jeanet, het komt allemaal weer goed hoor!! Maar gek vind ik het niet, dat je zo moe was.. hopelijk vandaag een dag met een gouden randje..;)! Tot vanmiddag waarschijnlijk! Lieve knuffel Stefanie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als ik dat zo lees, ben ik zo blei dat mijn kinderen de puber leeftijd voorbij zijn. Het is allemaal zo herkenbaar. Sterkte!!!! Er zullen nog wel eens van dat soort dagen komen.

      Verwijderen
  9. Zegen ondanks alles je rijkdom. Dat je er mag zijn als je kind een teleurstelling heeft te verwerken, dat je naar de winkel kan om de vergissing te herstellen, dat je jezelf toe kan staan dat je een off day hebt. Ga wat leuks kopen of pak iets aan waar je al die tijd geen tijd voor maakte. Gaat je lukken. Je bent een hartstikke positief mens! Have a nice day!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. alleen het lezen maakt al moe
    hopelijk vandaag een betere dag

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Vandaag word een betere dag Lupineke komt langs dit word een feestdag.

    Sterkte met alles. Liefs José

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Pffffff, ja ik ken het !!! gauw vergeten deze dag en weer verder gaan.
    Morgen wordt alles beter. Of niet, met pubers in huis weetje het nooit.

    Groetjes,dinah

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Och, wat begrijp ik je goed!

    Morgen is beter geworden zie ik! Je verdient een dikke pluim Jeanet, wij waarderen het heel erg wat je allemaal blogt en komt er eens een dag geen blogje omdat je het te druk hebt dan denken we toch aan je!
    Lieve groet,

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Af en toe is het enige dat je kunt doen, gewoon terug naar bed gaan en slapen tot het morgen is! Sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ha, ik heb nog nooit gereageerd op je blog, maar kijk al enige tijd regelmatig op je blog. Mij heb je in ieder geval weer aan het haken gekregen en mocht ik bij Arnemuiden in de buurt komen, dan zou ik bij je langs gaan. Ik vind dat je echt ontzettend leuke patonen laat zien met handige links naar patronen. Succes met alles wat je doet. Tilly

    BeantwoordenVerwijderen