Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 12 juni 2012

Kalender

Wat er nu toch voor leuks verschenen is: Een Zeeuwse Merklappen-kalender!


Een kalender vol met merklappen gemaakt in het verleden door Zeeuwse Meisjes. In een verjaardags-kalender of een jaarkalender voor 2013. Op de achterzijde staat vermeld: 

"Uit de collectie merk- en stoplappen van het Historisch museum de Bevelanden in Goes is een keuze gemaakt bij het samenstellen van deze kalender.

Al eeuwenlang hebben vrouwen merk- en stoplappen geborduurd. Daarmee laten ze zien dat de vaardig zijn met naalde n draad. Ze borduren cijfers en letters, symbolishce motieven, huisen. gebouwen en andere voorwerpen of gebeurtenissen die belangrijk zijn Vaak wordt deze lap voorzien van naam, leeftijd, plaats en datum waarop de lap is voltooid en zelfs de naam van de lerares komt soms op de lappen voor."

Bij ons verkrijgbaar (allebei de versies) voor € 10,95

3 opmerkingen:

  1. Wat super leuk ,leuk cadeautje voor mijn zus ,die is daar ook helemaal gek op Gr. Marloeskreatief p.s ben halverwege rugpand!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldig kadootje! Ook voor mezelf trouwens. Ik vind merklappen altijd geweldig...

    BeantwoordenVerwijderen