Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 6 juni 2012

Ja, het regent!

Ja hoor, het regent.
Alweer!
Zucht,
ik wordt er een beetje moedeloos van.
Het was al een halve dag droog vandaag. De zon scheen geweldig mooi vanmiddag, maar helaas regent het weer. Vanmiddag kwam dochterlief weer thuis van het kamp. Ze had weer fikse tegenwind (maar droog!), en er kwam niet zo heel veel geluid meer uit. Ze wou vooral groenten (huh?) eten, (ja, spinazie!!), sleepte zich naar de douche en ligt nu al in katzwijm. Met blosjes.

Moeders werkt de was wel weg. Kleffe hoopjes welriekend wasgoed, en buiten drogen is er niet bij.


Ik laat nog maar een keer een idee zien met het Banju-patroon. Martina uit Duitsland komt altijd als ze hier in Zeeland is ons even opzoeken terwijl we met een groep haken en breien. Ze heeft haar eigen blog. Ze maakte een Banju in prachtoge kleuren en ik maakte een tas (met stof uit ons winkeltje) voor haar. Alleen de hengsels ontbreken nog!
Ik heb de tas helemaal gevoerd. Helemaal niet zo moeilijk hoor! Je maakt 2 tassen van dezelfde grootte. op de ene naai je het haakpatroon, op de voering naai je evt. een extra zakje voor de sleutels of portemonnee. De tassen schuif je in elkaar en je slaat aan beide tassen het naadje naar binnen. Vaststikken en klaar. Bedenk even wat voor hengsels je wilt, bij deze tas worden ze nog gehaakt - dus nog niet helemaal af!Door een kneep in de zijnaden te zetten krijg je een bodem, en meer ruimte!


Twee extra flapjes en een rits en de tas kan beter gesloten worden.
Hebben we toch nog een beetje zon in huis, met zo'n strand en zee tas!

4 opmerkingen:

 1. Prachtige stof!
  Je wordt inderdaad niet vrolijk van het weer maar wel van deze hele mooie strandtas.
  Groetjes van Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te lezen dat je dochter groente wil eten! Ze heeft er vast hele leuke dagen op zitten maar is nu misschien stiekem wel heel blij dat ze weer thuis is ;-)

  Je tas ziet er heel leuk uit, goed uitgelegd ook! Ja als het weer niet mee werkt, dan moeten we maar zomerse dingen maken.... (al realiseer ik tijdens het typen wel dat ik dat zelf dan weer niet doe met mijn shawl en ballen). Nou ja, dan speel ik straks maar een zomers deuntje op mijn trekharmonica: 'Summertime, when the living is easy'....

  groetjes vanaf een natte Moezel (ja hoor, ook in Duitsland slecht weer...)

  Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat ze weer thuis is je dochter en niet de moed opgeven de zon komt heus weer,
  Leuk hoor je tas mooi metdat haakpatroon voorop, een lieve Groetvan mij met veel zonneschijn Gr. Marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat Mirjam weer thuis is en het goed gehad heeft! De tas is geweldig, wat mooi gemaakt! Leuk idee en helemaal leuk om hem samen te maken! Sterkte met de was ;)!

  BeantwoordenVerwijderen