Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 12 juni 2012

Japanse bloem

Blogde ik al een heleboel keren over het Afrikaanse bloemetje, er is nog een bloemfiguur met een naam: Japanse bloem. Een beetje meer open van structuur en o-zo-mooi!

Deze bloemetjes kun je los gebruiken als onderzetters, maar ze zijn ook heel geschikt voor een lange sjaal of deken. Je begint elke bloem apart, maar tijdens de laatste ronde haken zet je de bloemetjes al aan elkaar. Voordeel is dat je niet zo heel veel draadjes hoeft af te hechten, je moet echter wel een beetje "plannen".

Een hele duidelijke tutorial van een Japanse bloem vind je bij Aagje Doeken, waar stap voor stap wordt uitgelegd met heel veel foto's hoe je het bloemetje haakt.

Lucy van Attic 24 maakt ook een schitterende sjaal van het Japanse bloemetje, is het geen plaatje?

IMG_1569

Wie zei dat het geen zomer wil worden.....?? Dan ga je toch bloemen haken!

7 opmerkingen:

 1. Vind ik ook! Dan maar power to the flower als t niet wil zomeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze zijn echt heel mooi! En die zomer? Die gaat komen hoor.... (denk ik)

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb jouw inspirerende blog genomineerd!

  http://moos-moosies.blogspot.nl/2012/06/sunshine-award.html

  BeantwoordenVerwijderen
 4. http://moos-moosies.blogspot.nl/2012/06/sunshine-award_13.html Dit is de juiste link!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha dubbel op! Ik heb je ook genomineerd voor de Sunshine Award! Kijk maar eens op mijn blog www.lindevrouwsweb.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Daar moet het wel van gaan zomeren ;-)

  Zonnige groet uit het oosten,
  dinah

  BeantwoordenVerwijderen