Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zondag 3 juni 2012

ZondagWaarom zit er maar 24 uur in een dag? Zo'n fijne zondag is zo maar weer bijna voorbij!

Het was een heerlijke dag, na de kerk samen koffiedrinken en eten, familie zien en bijpraten, en vanmiddag héérlijk even de open haard aan. In juni!!! Ik sukkelde zo maar even in slaap (de zondagmiddagdutjes op de bank zijn zeldzaam maar zó lekker).....


Heerlijk om zo maar wat te hangen, even in de bladen te kijken die ik kreeg van Jo toen ze terugkwam uit Berlijn (de Anna is hier ook in het Nederlands te koop - leuk!)


En ik maakte eindelijk mijn uiltjes af - zijn ze niet doddig?? (vooral die in het midden, ze kijkt een beetje scheel...)


Ik haalde het Patroontje van Ravelry (gratis), het is een heel eenvoudig  patroontje op 4 (of 5) naalden zonder knop, ik gebruikt de korte naaldjes waar ik ook de kerstballen op breidde. Handig patroontje om restjes op te maken. Ik gebruikte het garen Miami (60 % katoen, 40 % acryl, en breide op nld 2½ zodat je een strak breiseltje krijgt waar de vulling niet doorheen komt. Ik wou ze eigenlijk in de tuin fotograferen, maar dat was vandaag geen optie!! Het patroontje komt van Jenna Krupar, die op Ravelry nog een paar (koop-)patronen heeft staan, waarvan ik die inktvis erg leuk vind....Je kunt er ook een sleutel- of kasthangertje van maken, een mobile voor op de kinderkamer, een hanger aan je tas, een wagenspanner, noem maar op!

Voor wie het engels niet zo goed beheerst:
 6 steken opzetten en over de naalden verdelen
1e toer: alle steken meerderen (12)
2e toer: alles recht breien
3e toer: elke 2e steek meerderen (18)
4e toer: alles recht breien
5e toer: elke 3e steek meerderen (24)
6e toer: alles recht breien
7e toer: elke 4e steek meerderen (30)
8e toer: alles recht breien
9e toer: elke 5e steek meerderen (36)
10 - 20e toer: alles recht breien, dan van kleur wisselen en 21e-30e toer recht breien.

Alle steken afkanten, vullen en sluiten. Ik heb de oogjes en het neusje pas erop genaaid toen ik de uiltjes gevuld en dichtgenaaid had, om trekken van het breiseltje te voorkomen.
Veel plezier ermee!


5 opmerkingen:

 1. Ze zijn superleuk, ik heb enkel nog nooit met 4 breipennen gebreid, is dat erg moeilijk/

  gr jacoline

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. nee hoor, met 4 pennen breien is niet moeilijk. Je moet even wennen, maar het voordeel is dat je alle pennen recht breit en geen naden krijgt in je werk.

   lieve groet,
   Betsy
   Wolatelier DiAn

   Verwijderen
 2. Wat een liefjes zeg!! Ook leuk voor cadeautje, erg schattig! Tja, ook hier de kachel aan hoor, gelukkig hielden we het gisteren een stuk droger met zingen, al was het flink koud!! Groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze zijn geweldig. Ik snuffel ook regelmatig even op Ravelry. Wat staan daar toch een prachtige dingen op (hoezo maar 24 uur in een dag....??)

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen